loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'Vergüenza Ajena és un regal de la vida'

Joan Castell Cultura i patrimoni dilluns, 18 de juliol de 2016

Dibujando sueños és el títol de l'àlbum que ha donat a conèixer a Vergüenza Ajena, el grup tarragoní que està vivint el moment més dolç de la seva curta trajectòria. Aquest estiu promet ser de bogeria amb més de 50 concerts, entre el que destaca el del proper 31 de juliol com a teloners de La Gran Pegatina al Festival Internacional de Música de Cambrils. La col·laboració amb d'altres artistes també es veu reflectida en el darrer videoclip dels tarragonins, amb l'aparició del cantant Rubén Sierra.

Tito i José, components de l Vergüenza Ajena. Foto: Joan Castell

Dibuixar somnis pot resultar fàcil. Fer volar coloms amb els nostres desitjos i imaginacions de gaudir la vida com nosaltres volem. Es pot intentar abraçar-los, però el realment complicat és complir-los. I menys quan les teves expectatives ni s'aproximaven al que a dia d'avui és la teva realitat. Vergüenza Ajena va començar 'Dibujando sueños' en les nits càlides de l'estiu passat. I ara, els gaudeixen en una carrera musical que no volen aturar. El grup tarragoní no es vol despertar.

Ens asseiem amb dos dels components del grup, Tito i José, a les escales de la plaça dels Sedassos. Un indret de la ciutat que els ha vist créixer músicalment parlant. Les contínues referències al passat, amb una clara nostàlgia marquen les seves paraules. Tito encara recorda aquell primer Ta'Rumba, l'estiu del 2010. "Vam actuar aquí i les votacions es mesuraven pels aplaudiments del públic. Ho vam rebentar". La mirada del José no amaga el viatge al passat que acaba d'experimentar tot escoltant al Tito.

"L'objectiu de Vergüenza Ajena no era aquest. Però des del primer moment hem tingut el recolzament de la gent. És el més semblant a un somni i quan veus que hem arribat a tocar amb artistes com Peret, al·lucines" ens diu José.

Una de les claus de l'èxit és, segons Tito, que "la gent veu que ens divertim. Que estem feliços fent el que fem. La música et dóna els fruits que la gent et dóna". I José va més enllà. "No tots som Mozart. Tenim un estil 'rumbero', 'callejero' i 'gamberro', que ens dóna la nostra identitat. Ens hem col·lat en una festa i aquí seguirem divertint-nos fins que ens facin fora"

I pel que es veu, la festa va camí de ser molt més que una 'Rave'. Aquest estiu tenen programats desenes de concerts per totes les Festes Majors. Però si n' hi ha un que tenen marcat en vermell al calendari és el del 31 de juliol a Cambrils. "Serem els teloners de La Gran Pegatina. Tant de bo que aquesta col·laboració pugui tirar endavant i formem un bon pack" diu el Tito amb un somriure il·lusionant.

Precisament, el cantant de La Gran Pegatina, Rubén Sierra, apareix en el darrer videoclip dels tarragonins. 'Vengo con sueño'. Un videoclip ple de colors, festa i alegria. "Han plasmat el que som. Molt Vergüenza Ajena" sentencia el José.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar