loader
menu

CIUTAT

Comencen 11 mesos d'obres a l'estació de tren de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 19 de juliol de 2016

Foto: circdetarragona.com

Les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació de tren de Tarragona començaran a l'agost i és previst que s'allarguin prop d'un any. El projecte, que compta amb una inversió de 3,1 ME (iva inclòs) (inicialment havia de ser d'uns 5 milions), té com a objectiu garantir la plena accessibilitat en els trànsits per l'interior de l'estació i augmentar els nivells de seguretat i confort de les instal·lacions per oferir un millor servei als clients del ferrocarril de la capital tarragonina.

Adif ha planificat l'execució d'aquestes obres amb l'objectiu de compatibilitzar la seva execució amb el funcionament de les instal·lacions, minimitzant l'afecció als usuaris, establint itineraris alternatius en funció de les diferents fases d'obra. El contracte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les companyies CLM Infraestructures i Serveis i Coymal, i les obres tenen un termini d'execució estimat de 11 mesos.

Per garantir l'accessibilitat, a les andanes principal i segona s'instal·larà un ascensor i dues escales mecàniques per cada andana. S'ampliarà l'andana segona en més de 4 m fins arribar a una amplada mitjana de 7,8 m i una longitud total de 370 m, respecte als 318 m actuals.

D'altra banda, es durà a terme el recreixement de l'altura de totes dues andanes fins als 68 cm respecte a la cota de carril per facilitar un accés més còmode i segur als diferents tipus de material mòbil que tenen parada a l'estació.

Els treballs de recreixement comprendran també la col·locació de nou paviment, que inclourà una franja de seguretat en la vora de les andanes i la instal·lació d'encaminaments i rajoles podotàctils per orientar les persones amb discapacitat visual.

A les andanes també es col·locarà nova il·luminació que incorporarà criteris d'eficiència energètica, i es construirà una nova marquesina de 80 m de longitud a l'andana segon per garantir un major confort dels viatgers en cas d'inclemències meteorològiques.

D'altra banda, es durà a terme la rehabilitació de l'actual pas inferior amb la instal·lació de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d'alumini, així com enllumenat. De forma complementària, es realitzaran treballs d'adequació i dotació d'instal·lacions tècniques de sanejament o energia, entre d'altres, i s'instal·laran nous passos strail al final de les andanes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar