loader
menu

CIUTAT

TGN vol fer fora el sexisme del seu oci nocturn

El Circ Ciutat dimecres, 20 de juliol de 2016

Ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l'assetjament i instar les dones i el seu entorn a que denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes. Són els objectius principals de "Respecta'm", la nova campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci de la ciutat, especialment en contextos festius i nocturns.

D'esquerra a dreta, Ana Maria Martínez de Komando Nits Q, la consellera Ana Santos, la consellera Begoña Floria i Marc García de Komando Nits Q. Foto: Mauri

D'aquesta manera es vol actuar davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d'una negativa. Moltes d'aquestes conductes acostumen a tenir lloc en jornades festives o en el marc de l’oci nocturn per la probabilitat d'existència d'alcohol o altres drogues.

Diferents accions es desenvoluparan de manera paral·lela per fer arribar els missatges de la campanya a la màxima població possible. Aquest dissabte 23 de juliol tindrà lloc la primera sortida del grup Komando Nits Q, un grup de joves agents de salut que a les portes dels locals d'oci nocturn repartiran material informatiu i polseres de la campanya.

A les xarxes i també a les escoles

En pocs dies també es difondran missatges a les xarxes socials i es penjaran cartells, banderoles i grafits biodegradables amb alguns dels missatges clau de la campanya com: "La meva manera de vestir no és excusa", "Només el sí és sí", "Estem apretats però no em toquis".

A partir del setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar, començarà la segona fase de la campanya, que inclourà tallers i programes específics per als alumnes de secundària en el marc de les accions que el Servei de Prevenció de les Addicions i el Departament de Polítiques d'Igualtat ja realitzen regularment als centres educatius de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar