loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Sant Magí 2016 escalfa motors

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 21 de juliol de 2016

Amb l’arribada del mes d’agost Tarragona ja espera Sant Magí, la festa major de l'aigua, i de les entitats, que enguany se celebrarà dels dies 13 al 19. Tindrem aigua en exposicions, en piscines improvisades, a la Remullada i a la Sindriada, amb els portants i en els càntirs del patró, així com en l’arribada al Portal del Carro durant la processó.

D?esquerra a dreta: Jordi Vinyoles, El Feriante; Carles Baches, representant dels Portants de l?Aigua de Sant Magí; Manel Torres, Imaginada; Begoña Floria, consellera de Festes; Ana Gómez, dissenyadora del cartell; Miguel Alberto Cruz, Associació de Músics i Adrià Recasens, la Cucafera. Foto: Mauri

Així mateix, l’aigua també és la protagonista de la imatge d’enguany de la primera festa major de la ciutat. Un cartell fet per l’Ana Gómez, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques (URV) i estudiant d’Il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.

La programació

En dies previs ja hi haurà actes. El dissabte 6 d’agost amb la 5a Cursa nocturna del Seguici o el dijous 11 d’agost amb la inauguració de de l’exposició Aqua Sacra al Museu Bíblic Tarraconense. Així mateix a partir de divendres 12 engega La Imaginada, una important proposta que ja forma part de la festa de Sant Magí i que omplirà el Camp de Mart d’activitats interessants per a tots els públics.

El programa proposa gairebé 250 actes, que a banda de les importants propostes ciutadanes i tota l’activitat tradicional, també inclouen dos grans espectacles del Festival d’Estiu de la ciutat, com són Ara Malikian; el violinista que triomfa apropant la música clàssica a tots els públics, un virtuós de la música poc ortodox, que prefereix ballar i saltar mentre toca que seure al faristol i després de quinze anys tocant pel món; el proper divendres 12 d’agost serà al Camp de Mart i en podrem gaudir tots.

El diumenge 14 d’agost arriba el ja 17è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona; amb Obeses al capdavant. Un festival que començarà ja al matí, tindrà els plats forts a partir de les 20h i s’allargarà fins ben entrada la nit i que un cop més es farà a la Capsa de Música. També actuaran Michael Kanan, Putter Smith & Guillem Arnedo, El Oso, The Krav Maga i Euler. El 17 d’agost serà el torn de Sergio Dalma, que ens presentarà en directe el seu nou disc.

Watermelon 2016

I de la mà d’El Feriante i participo.cat respectivament, també podrem optar per anar a viure la Watermelon Pool 2016, el 13 d’agost durant tot el dia, d’una banda i la Sindriada de l’altra, el dimarts 16, acompanyats dels 30 TTV seleccionats i els 15 finalistes que optaran a ser el candidat més votat i seran llençats pel públic assistent a favor d’una causa solidària. El concert i degustació de la Sindriada estarà amenitzat pel concert dels Jarks, grup guanyador del concurs de la cançó de l’estiu de Tac12 i finalistes del concurs de tv3 Oh Happy Day.

A les 21h de la vigília viurem l’emocionant Pujada Festiva a Sant Magí per part de l’Agrupació Sardanista, que per segon any consecutiu sortiran de la Plaça dels Carros, acompanyats de xarangues i grups d’animació fins a arribar al Portal del Carro. L’Associació d’Amics de Sant Magí obrirà la capella perquè els participants puguin saludar el patró. Es ballarà la Sardana de Sant Magí i tot seguit s’oferirà als participants una degustació de fideuada.

La Diada Castellera del divendres 19 a les 12h a la plaça de les Cols també serà una proposta imperdible donada la bona marxa de la temporada castellera, que fa preveure una Diada de Sant Magí de màxims per part de les quatre colles de la ciutat.

Espai expositiu a la Casa de la Festa

Per primera vegada portem La Festa als Ulls per Sant Magí i al mateix temps inaugurem un espai expositiu específic a la Casa de la Festa per a les exposicions d’aquest tipus.

El dissabte 13 a les 19.30h s’obrirà aquest nou espai amb la mostra fotogràfica d’Antonio Nodar, fotògraf gallec convidat per Santa Tecla l’any passat.

Cucafera restaurada

I pel que fa a la part tradicional, el diumenge 14 a les 19.30h a la Plaça de les Cols podrem contemplar la Cucafera restaurada amb motiu del seu 25è aniversari, i d’altra banda, el dimecres 17 a les 12.30h també a la Plaça de les Cols xalarem amb els nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou.

D’altra banda tindrem la presentació dels nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou, que anirà acompanyada d’una cercavila pels principals carrers de la Part Alta, que acabarà amb un concert vermut a càrrec dels Grallers Tocaferro. Durant les festes de Sant Roc s’haurà celebrat el comiat dels antics vestits, i els nous faran la seva primera aparició pública per Sant Magí. Un treball pensat i confeccionat per Josep Maria Casas, que ja va ser el sastre encarregat de vestir els Gegants Moros l’any passat.


Documents

Programació Sant Magí 2016


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar