loader
menu

CIUTAT

El TGN Bàsquet demana igualtat en les subvencions municipals

El Circ Ciutat divendres, 22 de juliol de 2016

El TGN Bàsquet ha expressat públicament la seva indignació pel tracte desigual que els ha dispensat l'Ajuntament de Tarragona en els últims anys. Arran de les últimes informacions en què el consistori tarragoní ha aprovat partides pressupostàries extraordinàries per a dos clubs de bàsquet de la ciutat —CBT i ADT, 30.000 i 18.000 euros respectivament—, el TGN Bàsquet reclama que també se’l tingui en consideració a l’hora de rebre ajuts públics com a entitat esportiva destacada de la ciutat.

Foto de grup de tots els equips del TGN Bàsquet de la temporada passada. Foto: TGN Bàsquet

El TGN Bàsquet recorda que s’ha reunit reiteradament amb els últims 6 regidors d’esports de la ciutat per comunicar el seu malestar davant d’una situació que s’ha perpetuat al municipi i que, lluny de solucionar-se, es va agreujant cada vegada més. El club afegeix que el Patronat d’Esports coneixia perfectament la situació i, tot i estar present en moltes de les reunions, no va asessorar adequadament els regidors.

Així, el club considera injustes les partides pressupostàries destinades a subvencions a les entitats esportives de la ciutat que s’han traduït en les següents quantitats aquest any 2016 segons les dades que l’Ajuntament de Tarragona fa públiques: el CBT té pressupostat una subvenció de 165.393 euros, l’ADT 66.412 euros, el Tarragona Handbol Club 16.194 euros, el Voleibol Sant Pere i Sant Pau 104.268 euros, la SAD del Nàstic 500.000 euros i el Nàstic com a club, 80.000 euros.

El vicepresident del TGN Bàsquet, Iñaki Liarte, mostra la seva disconformitat amb aquesta situació i reclama un tracte igualitari envers l’entitat lila, oblidada reiteradament: «No volem un tracte de favor, no volem res que als altres no els hi donin. Només reclamem igualtat. És increïble que el TGN Bàsquet, amb una gestió impecable des del primer dia, estigui sent menyspreat per l’Ajuntament que, de pas, premia amb calers públics la mala gestió d’altres clubs que fa anys que viuen i sobreviuen de les subvencions tot i haver demostrat que no són viables, amb grans dèficits».

Des del TGN Bàsquet es vol destacar que el club, que compta amb més de 300 jugadors, ha apostat sempre pel bàsquet femení i que això tampoc s’ha tingut en compte. «Tothom parla de la paritat, de la igualtat entre homes i dones i nosaltres que apostem per les noies, que fem aquest esforç, tampoc rebem cap tipus de suport», diu Liarte.

El TGN Bàsquet se sent discriminat tot i que la temporada passada va formar, juntament amb el CBT, el principal projecte de bàsquet femení que s’ha fet mai a la ciutat, el Tarragona Fem Bàsquet. El club vol recordar que és el TGN Bàsquet qui s’encarrega de donar suport financer a l’equip sènior —l’any passat van ser dos equips— que jugarà per segona vegada a Copa Catalunya Femenina, la categoria més alta del país i la tercera a nivell estatal.

El TGN Bàsquet espera i confia rebre en un futur pròxim un tracte millor per part de l’Ajuntament de Tarragona i que reconegui, d’aquesta manera, la feina que fa pel bàsquet de base a la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar