loader
menu

CIUTAT

El Govern dota les comarques de TGN amb 15 ME per finançar serveis socials bàsics i especialitzats

El Circ Ciutat dilluns, 25 de juliol de 2016

El Govern de la Generalitat dotarà enguany la demarcació de Tarragona amb 15,1 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Una xifra que suposa un increment de prop d’un milió d’euros respecte el 2015.

Foto: Delegació del Govern de TGN

Aquest compromís quadriennal del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb l’Administració local permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials i altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.

La consellera Dolors Bassa ha anunciat que enguany la Generalitat ha incorporat 4 noves línies de col·laboració amb el món local. D’una banda, s’han afegit plans i mesures d’igualtat en el treball i plans i mesures d’igualtat per a les persones LGBTI i de lluita contra la LGBTIfòbia.

D’altra banda, també s’han sumat al Contracte Programa línies de col·laboració per a l’impuls d’actuacions en matèria d’accessibilitat i d’associacionisme i voluntariat.

Una aposta decidida per a millorar l’atenció a la infància

Un dels aspectes clau del Contracte Programa 2016-2019 és el desenvolupament i el reforç de la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat. “L’atenció a aquest col·lectiu és una prioritat del Govern i un assumpte de país que compta amb el màxim consens social i polític”, ha insistit la consellera.

Bassa ha celebrat que “amb els ens locals de Tarragona hem fet conjuntament una aposta ferma per la millora de l’atenció a la infància i adolescència, no només amb el Contracte Programa, sinó també promovent nous recursos diürns i residencials”.

La voluntat de treballar en favor de la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat, especialment pel que fa a la prevenció, es fa palesa també en l’increment de recursos destinats a aquest col·lectiu. La inversió del Departament a Tarragona per aquest 2016 s’ha incrementat en més de 375.000 euros respecte 2015, la partida per a EAIA també s’ha augmentat en més de 110.000 euros i els serveis dirigits a joves han incrementat el seu pressupost en més de 114.000 euros respecte l’any passat.

Equips Bàsics d'Atenció Social

En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha posat en valor la feina feta pels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS). Aquests equips, que actuen com a porta d’entrada al sistema de serveis socials, actualitzaran la seva ràtio de personal i s’incrementarà gradualment el nombre de professionals en aquells ajuntaments i ens supramunicipals que no hagin arribat a la ràtio que fixa la Llei de Serveis Socials. Aquest plantejament suposarà que les comarques de Tarragona comptaran al 2019 amb 9,5 professionals més als EBAS, que veuran augmentat el seu pressupost per aquest any en més de 139.000 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar