loader
menu

CIUTAT

L'Associació Libera! TGN trasllada a les administracions un ambiciós pla territorial sobre protecció animal

El Circ Ciutat dimecres, 27 de juliol de 2016

L’Associació Animalista Libera! Tarragona ha presentat a les administracions de tota la demarcació un "Pla territorial sobre protecció animal", un ambiciós projecte integral que aborda el servei de recollida, rescat, acollida, recuperació, adopció, tinença responsable, control i sanció davant l'abandó i maltractament, control legal i ètic de la sobrepoblació, i la conscienciació, formació i difusió dins de l'àmbit social i pedagògic.

Foto: LIbera!

Una imatge de la protectora d'animals de TGN. Foto: Guillem Roqué

L'esquelet d'aquest projecte és la creació de refugis públics del segle XXI a totes les comarques, un model que també ha dissenyat l’ONG animalista. Enlloc de les habituals gàbies hi hauran espais diferenciats i adaptats per poder cobrir les necessitats de tots els animals acollits i per garantir-los una qualitat de vida digna. A més, aquests centres disposarien d’una clínica veterinària pròpia per assistir als animals d’una forma més eficient.

Entre altres tasques de conscienciació, aquest ambiciós pla inclouria campanyes dirigides a promoure l’esterilització i la identificació i a reduir l’abandonament d’animals, com explica Anna Carbonell, portaveu de l’Associació: "Al Camp de Tarragona portem molts anys fent les coses malament, i per això des de Libera! hem decidit construir i presentar aquest projecte, el marc d'actuació amb protocols, campanyes i estratègies ben definides per eradicar problemes i alhora garantir el benestar dels animals i el compliment de la llei".

Gestió eficient dels refugis

L’ambiciosa proposta presentada per Libera! està pensada per a què aquests refugis comarcals i/o municipals mancomunats siguin gestionats per associacions amb l'estructura i les capacitats necessàries i obligades per garantir una gestió impecable.

L’ONG porta des de l'any 2008 treballant sobre les diferents problemàtiques que envolten i deixen vulnerables als animals al Camp de Tarragona. En concret, han realitzat diverses investigacions i denúncies sobre aquelles empreses que porten anys desatenent i matant animals i obtenint morterades de diners públics.

Les polítiques públiques de protecció animal han de ser una obligació, no una opció

Carbonell explica que "la màxima de Libera! ha estat i és la implantació de polítiques públiques de protecció animal perquè aquest problema és de tots i totes. Per tant, és l'administració qui s'ha de fer càrrec, i no les persones sensibilitzades amb el tema, perquè la situació d’aquests animals és la conseqüència d'una mala educació i de la cultura de l'abandonament i la cosificació.

Així doncs, les polítiques publiques de protecció animal no són una opció, són una obligació, són el concepte propi de la política i aquelles persones que no entenguin això no haurien de presentar-se ni a càrrec electe ni a tècnic".

Des de l’entitat animalista es destaca que el model presentat provocaria un estalvi o la reducció progressiva de la inversió de les partides econòmiques públiques, i que si es fan bé les coses s'acabarà amb aquest problema. Des de Libera! es vol recordar també que els animals ja ingressen diners a les arques públiques i que, per tant, aquest model no és una despesa sinó una recuperació que seria a la vegada un benefici per als animals i per impulsar una societat més ètica.

Per últim, Anna Carbonell afegeix que "aquest model acaba amb les gosseres, la sobrepoblació, l'abandonament massiu i amb les empreses que porten anys lucrant-se a costa dels animals”.

Tenint en compte tots aquests factors, Libera! insta a les Administracions a estudiar i posar en marxa el Pla territorial sobre protecció animal que l’entitat ha presentat per solucionar l’urgent necessitat d’una gestió eficient i impecable dels refugis d’animals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar