loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN celebrarà un festival de curtmetratges sobre salut mental a la tardor

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 27 de juliol de 2016

Tarragona acollirà a la tardor PSICURT, un festival de curtmetratges sobre salut mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) des de la seva Delegació a Tarragona.

Cartell de PSICURT. Foto: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

L’objectiu del festival, de nivell estatal i que se celebrarà del 6 al 9 d'octubre, és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental, com són la prevenció, la promoció i la intervenció, a través del cinema. Aquesta iniciativa cultural, social i de salut permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental i projectar, alhora, la ciutat de Tarragona com a referent cultural.

PSICURT compta amb dues modalitats principals: la Secció OFICIAL i la Secció EDUCURT. A la Secció OFICIAL hi poden participen autors d’arreu de l’estat espanyol amb obres de ficció de temàtica relacionada amb la salut mental i d’una durada màxima de 20 minuts. A la Secció EDUCURT es poden presentar curtmetratges de ficció realitzats per estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (E.S.O), Batxillerat i Cicles Formatius que tinguin una durada màxima de 25 minuts.

Amb aquesta secció es busca que els joves, des de la proximitat del seu dia a dia, treballin temes socials que es puguin relacionar amb la salut mental i l’equilibri emocional ja sigui des de l’àmbit de la salut, l’educatiu, el social, el familiar, etc. Dins la Secció EDUCURT hi ha la categoria EDUCURT EXPRES, destinada també a estudiants, en la què es poden presentar curtmetratges de ficció només en català i amb una durada màxima de 5 minuts. La producció dels curts d’aquesta categoria es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment de l’inici del Concurs.

En total, s’atorgaran 4.400 € en premis repartits en les diferents seccions. A més, es comptarà amb un premi del públic al millor curtmetratge de tots els presentats.

Els terminis d’inscripció per participar al PSICURT finalitzen el 15 d’agost, per a la Secció OFICIAL; el 26 de setembre, per a la Secció EDUCURT i el 3 d’octubre, per a la Secció EDUCURT EXPRES.

El festival compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i Repsol, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Tarragona Film Office. La direcció artística és de Calaix Obert Produccions.

Consulta totes les bases a la web del festival www.psicurt.com.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar