loader
menu

CIUTAT

Els veïns de la Part Alta diuen prou al soroll

El Circ Ciutat dijous, 28 de juliol de 2016

L'excés d'actes sorollosos, la sobre saturació de terrasses i bars, la falta de regulació en la concessió de llicències o la falta d'un pla d'usos comercials són algunes de les denúncies i queixes que venien fent diversos veïns de la Part Alta de manera individual des de fa anys. Des de fa un mes, s'han unit i han creat la plataforma "Farts de soroll de la Part Alta".

Una imatge del logo de la nova plataforma , "Farts de soroll". Foto: Plataforma Farts de soroll de la Part Alta

Una imatge de la plaça de la Font. Foto: circdetarragona.com

El nou col·lectiu, integrat inicialment per una quinzena de veïns i veïnes i al marge totalment de les diferents AAVV, neix amb la voluntat de trobar una fòrmula que ajudi a fer compatible la ingent activitat comercial, de restauració i festiva dins del barri amb la seva vida diària i els seus hàbits. "Ara és impossible descansar, i això ja passa qualsevol dia de la setmana. La liberalització de permisos ha estat total i des de l'any 2010 això ja és un 'desfase'", apunten des de la plataforma.

El nou grup de pressió ja ha començat una recollida de signatures entre els diferents establiments del nucli antic tarragoní per donar-se a conèixer. En el seu manifest de presentació, "Farts de soroll de la Part Alta" denuncia que "la vida s'ha tornat impossible, i la falta de descans perjudica la nostra salut. Els locals no compleixen ni els horaris, ni els espais assignats al carrer, ni les llicències i el barri perd població".

La plataforma també demana que es posi fre a l'excés d'actes sorollosos a la Part Alta i que es defineixi el model de barri que es vol. "Quin tipus de barri volem? Si el volem tipus aparador, doncs marxem", asseguren des del col·lectiu.

El comunicat

"Nosaltres, el veïnat de la Part Alta de Tarragona, veient la degradació de la nostra qualitat de vida,

PROCLAMEM que:

- Estem farts del soroll i els inconvenients que genera la saturació de bars i terrasses.

- La vida s'ha tornat impossible, i la falta de descans perjudica la nostra salut. Els locals no compleixen ni els horaris, ni els espais assignats al carrer, ni les llicències.

- El barri perd població i proliferen els apartaments turístics.

- La Part Alta és molt petita i concentra, durant l’any, la majoria d’actes sorollosos de Tarragona, podent-se repartir per la resta de la ciutat.

- Ja no hi ha lloc per jugar, per asseure's sense haver de consumir i per relacionar-nos.

EXIGIM que:

- No s'atorguin noves llicències d'hostaleria ni oci.

- Es redueixi l’horari nocturn dels locals i es controli l’ocupació que fan de l’espai públic.

- S'elabori un estudi del soroll i un mapa acústic de Tarragona.

- No hi hagi l’actual saturació d’actes sorollosos al llarg de l’any, sobretot per festes majors.

- Es controlin i es limitin els apartaments turístics i s’eviti la massificació turística.

- Es recuperi l'espai públic per a tothom.

VOLEM un barri on el principal patrimoni siguin les persones."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar