loader
menu

CIUTAT

'Ballesteros ha promès més de cinc vegades una data de final d'obra que mai s'ha complert'

El Circ Ciutat divendres, 29 de juliol de 2016

Els venedors de l'entorn del Mercat Central de Tarragona se senten enganyats i menyspreats per l'Ajuntament, i especialment decebuts amb l'alcalde Ballesteros. Un cop assabentats, altra vegada per la premsa, de que la inauguració del Mercat es torna a endarrerir, l'associació de comerciants ha emès un dur comunicat en què denuncia la pèssima gestió de les obres per part de l'equip de govern.

Els comerciants de l'entorn del Mercat Central de TGN exploten davant del nou retard en la inauguració de l'edifici.

"Estem decebuts, cansats i indignats", manifesten els comerciants, tot recordant que amb aquest nou canvi de data, ja seran cinc les vegades en què Ballesteros i l'Ajuntament de Tarragona no han complert la seva paraula amb les obres del Mercat.

Logo de l'associació Unió de Venedors del Voltant del Mercat Central.

A més, critiquen que des del consistori ningú no els hagi avisat, quan la majoria ja han fet les seves comandes i previsions per tot l'any, amb el convenciment que el Mercat estaria obert pels voltants de Santa Tecla, com va prometre l'alcalde fa uns mesos. Ara, els empresaris alerten que molts "ens enganxarem els dits" si el Mercat continua tancat. Com a dada, assenyalen que uns 300 treballadors (de més de 100 comerços) en patiran les conseqüències.

L'associació també es pregunta si l'Ajuntament està pagant una indemnització a Mercadona, ja que el supermercat havia d'estar obert des del maig i si no era així, els paradistes creuen que una clàusula contractual obligava l'empresa de Mercats, Espimsa, a pagar-li una quantitat.

El comunicat

L'Associació Unió d'Empresaris de la zona del Mercat Central de Tarragona ens hem assabentat aquesta setmana, pels mitjans de comunicació i les declaracions de la regidora de Comerç, que el Mercat Central no s'inaugurarà durant aquest any 2016.

Segons ha dit la regidora, Sra. Elvira Ferrando, les obres del mercat porten retards d'execució i s'ha acordat amb els paradistes postposar el trasllat al nou edifici fins passada la campanya de Nadal.

"Seria muy bonito poder abrir en octubre, pero quizás lo mejor será retrasarlo un poco por el bien de los vendedores, ya que no pueden realizar el traslado en plena campaña navideña, y lo que no haremos nunca será perjudicar las ventas de los comerciantes; no pasa nada por esperar un poco más "

El comerç de l'entorn del mercat, que és qui pateix desde fa nou anys el greu perjudici econòmic d'aquesta obra de tant llarga i inesperada durada, queda totalment ignorat per part de la regidora amb les seves paraules.

Més de 120 establiments de l'entorn del mercat, més de 300 treballadors afectats per l'endarreriment de les obres queden novament perjudicats per l'incompliment del compromís de l'Alcalde Sr. Ballesteros. El gener de l'any en curs, durant la celebració del centenari del mercat, l'alcalde va assegurar que el nou edifici s'estrenaria entre Sant Magí i Santa Tecla de 2016.

La data que l'Ajuntament tenia previst inaugurar el nou mercat, segons es publicava a la pàgina web que explicava el projecte de l'obra, era l'any 2013. Des de llavors, el Sr. Ballesteros ha promès més de cinc vegades una data de final d'obra que mai s'ha complert. Les seves promeses han estat públiques, fetes als mitjans de comunicació, en cartes dirigides als comerciants i al col.legi del carrer Colom, i fins i tot fetes a peu de carrer amb els comerciants.

"Aquest serà l'any del Mercat", assegurava la regidora de Comerç a primers d'any als comerciants dels voltants del Mercat. Però respecte al nou ajornament d'estrenar l'obra el 2017, els comerciants de l'entorn no han estat convocats a cap reunió informativa, la notícia ens ha arribat pels mijans de comunicació i estem decebuts, cansats i indignats, tant per l'ignorats que ens hem sentit, com per la mala notícia d'esperar mig any més (?) per veure el mercat i voltants amb possibilitats de treure el cap de la soga que quasi bé ens té asfixiats econòmica i anímicament.

La llarga durada de les obres ha produït perjudicis econòmics greus al comerç, als treballadors i a les famílies. Durant aquests 4 anys de "pròrroga" per la inauguració, han tancat més de 60 establiments (hem vist tancar més de quatre negocis en un mateix local). Els locals es lloguen per gent que intenta tirar endavant les seves vides i s'autofinança un lloc de treball, amb la creença de que ja falta poc per finalitzar l'obra i que el barri tornarà a ser competitiu.

No tenim informació, no sabem per què ara han decidit desfer i tornar a fer amb noves dimensions i distribució les parades, no sabem si el supermercat (Mercadona) obrirà també el 2017, no sabem en quin punt i quina negociació hi ha amb aquesta gran superficie (que segons va dir la premsa s'havia proposat obrir a la tardor, i que si no podia obrir per retard de l'obra tenia una clàusula contractual amb l'Ajuntament, que establia que l'hauriia d'indemnitzar per cada dia de retard).

Els comerciants dels voltants del Mercat no rebrem indemnitzacions, ni deixarem de pagar impostos municipals. A molts se'ns acaba el contracte de lloguer, i tot apunta que aquest any ens enganxarem els dits amb la campanya de Nadal perquè ens vam creure allò de que "aquest any sí" i vam fer una previsió de compres (que s'ha de fer amb un any d'anticipació) que tornarà a quedar-se sense vendre.

Tal dia.... aviat farà deu anys."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar