loader
menu

CIUTAT

TGN es dóna de temps fins a l'octubre per reclamar a l'Estat més diners per al Jocs del 2017

El Circ Ciutat divendres, 29 de juliol de 2016

Després de l'alarma provocada per les declaracions d'un dirigent del COE el passat mes de maig, en que apostava per renunciar als Jocs del 2017, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va donar la data del 31 de juliol com a dia límit perquè el Govern espanyol concretés noves aportacions per als Jocs.

Ballesteros: 'Amb els suports polítics que tenim, els Jocs Mediterranis estan plenament garantits'

A principis de juny, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría va anunciar una partida de 3 ME. Una quantitat insuficient, i que s'hauria de veure incrementada en els mesos següents. Ballesteros va fixar finals de juliol pensant que hi hauria el Govern Central constituït, cosa que no ha passat. A falta d'anunci oficial, tot es torna a moure en el terreny dels acords i dels consensos, però és optimista: “Com a alcalde no tinc cap dubte que, amb els suports polítics que tenim, els Jocs Mediterranis estan plenament garantits”.

Foto: Tarragona 2017

Des de Tarragona ja han traslladat la data límit perquè Madrid digui quants diners aportarà a l'octubre (el 2017 necessita uns 9 ME), ja que sense nou Govern no es pot oficialitzar l'entesa: “Com que no és així i no hi ha ningú que ens pugui donar la garantia que es constitueixi en els propers dies, tenim temps fins l’octubre per acabar de concretar l’acord. Sabem que serà així perquè estem treballant a nivell polític amb el Govern de la Generalitat i els partits majoritaris de Madrid i comptem amb el seu compromís ferm”, ha explicat l'alcalde i també president del Comitè Organitzador dels Jocs.

Ballesteros insisteix en aferrar-se als bons gestos de totes les administracions, i manifesta que “en aquest moment es disposa de l’acord polític i el consens tant amb el Govern de la Generalitat, com el de l’Estat, així com amb els diferents partits polítics majoritaris i el Comitè Olímpic Espanyol per garantir que hi haurà el finançament necessari per l’organització i celebració dels Jocs Mediterranis 2017. “L’acord econòmic no està formalitzat però estem segurs que es farà en el quart trimestre de l’any”.

La Diputació aporta 2,6 ME per la remodelació dels equipaments esportius de Campclar

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona han signat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar la construcció i adequació dels equipaments i les instal·lacions esportives dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017. L'acord, que han subscrit el president de la Diputació, Josep Poblet i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, regula l'aportació d'1.362.000 euros per part de la Diputació, un import que es destinarà a les obres de remodelació de l'Estadi d'atletisme de Campclar (Tarragona).

Després de la remodelació l’estadi estarà homologat per acollir esdeveniments esportius de primer nivell i disposarà d’una grada fixa per 2.000 espectadors i una ampliació de 4.000 cadires desmuntables que suposaran una capacitat de 6.000 espectadors durant els Jocs.

El conveni signat aquest migdia només fa referència a una part de la quantitat total que la Diputació de Tarragona aportarà a l'Ajuntament de Tarragona per contribuir a la remodelació i adequació de la zona poliesportiva de Campclar: properament s'atorgaran 1.300.000 euros més que contribuiran a la reforma de vestidors, zona de piscines, sales comunes i gimnàs dels equipaments esportius de Campclar.

La Diputació de Tarragona destina, en total, gairebé 8,7 milions d'euros a la construcció o adequació d'instal·lacions i equipaments als municipis que acolliran alguna de les disciplines esportives: Constantí, la Selva del Camp, Calafell, la Pobla de Mafumet, Vila-seca, Altafulla, el Vendrell, Reus, Valls, Cambrils, Salou, el Morell, Torredembarra i l'epicentre dels Jocs Mediterranis, Tarragona. Així mateix, la Tarraco Arena Plaça (TAP), propietat de la Diputació, és un dels principals espais dels Jocs, on s'hi desenvoluparan les modalitats esportives de gimnàstica rítmica i artística.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar