loader
menu

CIUTAT

Les colònies del Club Vaixell celebren el seu 50è aniversari

El Circ Ciutat dimarts, 02 d'agost de 2016

Diumenge passat van arrencar les 50enes colònies del Club Vaixell. Com cada any, els grups de petits i no autònoms, joves i adults han marxat durant 8 dies a gaudir de les ja tradicionals colònies que organitza l'entitat cada estiu des de l'any 1966.

Fotos: Club Vaixell

Fotos: Club Vaixell

Fotos: Club Vaixell

Tot i que habitualment cada grup realitzava les colònies en un indret diferent de l’Estat espanyol, enguany excepcionalment i per celebrar aquesta efemèride, han viatjat els 3 grups junts fins a Palamós, a la casa de colònies Mas Gorgoll, on s'hi reuniran un total de 77 usuaris acompanyats de 22 monitors.

Al llarg d’aquests dies realitzaran diferents sortides per la zona. S’han organitzat activitats culturals, esportives, aquàtiques, tallers de manualitats, gimcanes i activitats nocturnes. El punt àlgid d’aquesta celebració arribarà aquest divendres a la tarda, quan l’arquebisbe de Tarragona, el Sr. Jaume Pujol, visitarà el grup a la casa de colònies i oferirà una eucaristia per commemorar l’aniversari.

Els origens del Club Vaixell es remeten a l’any 1966, quan Mn. Tomàs va organitzar les primeres colònies per a persones amb discapacitat a Arbolí, amb nois i noies del col·legi Sant Rafael i diferents monitors/es. Aleshores, Tarragona es va convertir en ciutat pionera en colònies per a persones amb capacitats diverses.

Vist l’èxit de les colònies d’aquell any i per petició tant dels usuaris com de les seves famílies, Mn. Tomàs, al 1967 va fundar el que avui es coneix com a Club Vaixell, un centre d’oci i lleure per a persones amb diversitat funcional, amb la finalitat d’oferir diferents experiències dins l'àmbit del lleure per enriquir les relacions, les habilitats socials i l'autonomia d’aquestes persones.

Des d’aleshores, el Club Vaixell s’ha caracteritzat per l’opció, com a línia de centre, per treballar sempre amb i des del voluntariat, utilitzant el treball en equip i la formació com a eina de millora.

El proper any 2017, l’entitat celebrarà el 50è aniversari del Club Vaixell des que Mn. Tomàs la va fundar, al 1967. És per això que s’ha creat una comissió de treball per a programar i organitzar diferents actes que commemorin aquesta efemèride amb l’objectiu d’obrir-se i estar més presents a la vida tarragonina.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar