loader
menu

CIUTAT

El Circ Romà continua sent el monument preferit per al turista que ve a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 03 d'agost de 2016

El Circ Romà de Tàrraco continua sent el monument preferit d'entre els milers de visitants que cada any venen a explorar els encants de Tarragona. Amb més de 169.000 visites, el Circ-Pretori va tancar el 2015 novament per davant de l'Amfiteatre romà, amb 152.000, i de la maqueta de Tàrraco instal·lada a l'Antiga Audiència, que va rebre més de 141.000 turistes.

Una imatge de la capçalera del Circ Romà. Foto: circdetarragona.com

En total, els 5 recintes monumentals gestionats pel Museu d'Història de Tarragona (Amfiteatre, Circ-Pretori, Fòrum, Muralles i Volta Pallol) més les cases Canals i Castellarnau van aplegar l'any passat més de 583.000 visitants. En el cas concret de les dues cases nobles propietat de l'Ajuntament, actualment tancades i només visitables en grups concertats, el número de visites respecte el 2014 ha caigut en picat. De les prop de 10.000 que va tenir Castellarnau durant el 2014 a les poc més de 700 durant l'any passat. El cas de Casa Canals és encara més alarmant: de més de 13.000 visites a poc més de 300.

Al gràfic fet públic per l'Ajuntament, s'observa que Casa Castellarnau fregava els 30.000 visitants anuals l'any 2010, i Casa Canals rondava les 23.000 visites.

En el que portem de 2016, el número de persones que han fet turisme a Tarragona és de 388.594. La consellera de Patrimoni, Begoña Floria ha explicat que el nombre de visitants va en ascens continuat i l’objectiu per al proper any és arribar a les xifres del 2010, abans que les mesures per pal·liar la crisi provoquessin dificultats per obrir de manera continuada alguns dels recintes, com les cases Castellarnau i Canals.

L'objectiu per 2019: un milió de visitants a l'any

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que per al proper juny de 2017 està prevista la posada en marxa del nou sistema de gestió dels monuments, que consistirà en l’externalització del sistema informàtic i el manteniment i que es realitzaran amb control i supervisió municipal. Floria ha assegurat que, d’aquesta manera “recuperarem tot el potencial dels nostres recintes monumentals”. La responsable de Patrimoni ha explicat que “Tarragona és una ciutat patrimonial que encara té molt recorregut en el posicionament de marca i, en aquesta línia, estem treballant per arribar al milió de visitants en el període 2018-2019.”.

Durant aquest mes de juliol, s’han dut a terme 17 visites guiades gratuïtes a les Cases Castellarnau i Canals, gràcies al conveni amb l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils, mitjançant la qual una estudiant del Curs Superior de Guia, informació i assistència turístiques, Meri Karkuzashvili, ha estat l'encarregada de realitzar les visites en català i castellà com a exercici de pràctiques. S’han realitzat 17 visites, 9 a Castellarnau i 8 a Canals, hi han passat un total de 450 persones.

En el document adjunt trobareu dades sobre les visites a cada monument i l'evolució durant els darrers anys.


Documents

Dades recintes Museu Història Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar