loader
menu

CIUTAT

TGN combat l'incivisme dels fumadors a la platja

El Circ Ciutat dijous, 04 d'agost de 2016

Les burilles, o puntes de cigarreta, a la sorra és un dels principals residus que es generen diàriament a les platges de Tarragona i d'arreu. Per tal de combatre-ho, l’Ajuntament ha posat a disposició dels usuaris de les totes les platges de la ciutat 2.650 cendrers perquè actuïn de manera cívica i en lloc d'amagar la burilla a dins de la sorra ho facin en un recipient.

Foto: Ajuntament de TGN

Creu Roja col·laborarà en la distribució i els mateixos usuaris podran recollir-los en els llocs de socors de totes les platges. Es tracta d’un petit recipient amb tapa, que permet guardar les burilles per llençar-les a les escombraries després de la jornada de platja.

Cada cigarreta contamina fins a 8 litres d’aigua

El garbellat diari de la sorra que es realitza a primera hora del matí detecta un gran volum de puntes de cigarreta, però també una gran part acaba al fons marí, i les burilles estan formades per acetat de cel·lulosa, un derivat del petroli, i tarden entre 12 i 15 anys a descompondre’s.

A més, el filtre de la cigarreta, que absorbeix els productes químics i nocius del tabac, en entrar amb l’aigua, els desprèn. Això comporta que cada cigarreta contamini fins a 8 litres d’aigua i n’afecti la seva biodiversitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar