loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Cucafera de TGN torna renovada i restaurada per Sant Magí

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 09 d'agost de 2016

La Cucafera de Tarragona torna per les festes de Sant Magí amb una imatge renovada després de quatre mesos en procés de restauració. La Bèstia ha estat en mans d'Àngels Cantos, que s'ha ocupat de fer-li una rentada de cara, d'Antoni Mas, encarregat de renovar els mecanismes interns i reforçat l'estructura, i també de Jesús Paredes, qui ha reposat les escames de cuir deteriorades i ha tenyit tota la cuirassa.

Una imatge dels treballs de restauració fets per Àngels Cantos. Foto: Cucafera de TGN

Es tracta d'un acurat treball realitzat i acabat aquest passat diumenge 6 d'agost, i que era necessari després de 25 anys d'història que l'element del bestiari tarragoní celebra enguany, des que va ser recuperat per l'A.V. del Port l'any 1991, i amb referències històriques que la daten del segle XIV.

Per primer cop a Sant Magí, la Cucafera farà aparició en diversos actes especials. La mateixa tarda l'entitat presentarà la nova samarreta de la colla amb un dibuix frontal de la bèstia, obra d'Iván Puente i a la part del darrera el nou logo d'entitat dissenyat per Àlex Carrasco i el de l'A.V. el Port, redissenyat per Aitor Bueno.

Acte seguit, a les 20h la Cucafera tarragonina desfilarà amb l'aspecte renovat en una cercavila de lluïment molt especial i amb la companyia de les cucaferes de Tortosa (padrina de la nostra) i la de Reus (apadrinada per nosaltres). L'itinerari serà el següent: pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, c. La Nau, bda. Misericòrdia i pl. de la Font.

L'endemà dilluns 15 d'agost l'entitat durà a terme a les 18.30h de la tarda i a la Plaça del Fòrum el popular càsting per escollir la nova princesa i el nou cavaller que representaran enguany la llegenda de la Cucafera a l'acte 'La Cucafera Baixa!' del 20 de setembre per Santa Tecla, a les escales de la Catedral, i que enguany acabarà amb una gran festa final a la Plaça dels Carros, 'La CucaFesta'.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar