loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs de Castells de TGN tindrà himne propi

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 09 d'agost de 2016

El Concurs de Castells de Tarragona ha recupera un himne del casteller dels anys 70 per convertir-lo en la cançó oficial d’aquesta edició del certamen. El músic Jordi Molina ha arranjat dues noves versions d’aquesta composició musical, que havia quedat oblidada els últims anys. La primera és una versió per a tres veus i timbals que enregistrarà el grup de grallers So Nat de Tarragona.

Foto: cedida

La segona és una versió més pop interpretada per un grup de músics tarragonins que comptarà amb la veu de Salva Racero, del grup Lax’n’Busto.

Les dues noves versions s’enregistraran les properes setmanes i s’estrenaran el dissabte 10 de setembre a les 12 h, en l’acte del sorteig de l’ordre d’actuació del Concurs de Castells que tindrà lloc a l’Antiga Audiència de Tarragona i que serà retransmès en directe per Tac12 i la Xarxa de Televisions Locals. L’Himne Casteller també s’interpretarà a les tres jornades del Concurs de Castells, el 25 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

L’Himne del Casteller és una composició del músic i graller vendrellenc Jaume Vidal i Vidal, amb lletra de Josep Maria Calaf i Bernades, poeta i casteller dels Nens del Vendrell. L’himne es va estrenar el dia 11 d’abril de 1976 a Altafulla, ja que es va buscar un escenari “neutral” enmig de la rivalitat castellera que en aquella època es vivia entre Valls i El Vendrell. Durant l’estrena hi van assistir 10 colles, que van enlairar diversos pilars de 4. La peça va gaudir posteriorment de certa popularitat, ja que la Caixa d’Estalvis Provincial de Tarragona va incloure’n un enregistrament en un disc de vinil de temàtica castellera.

Lletra de l’himne

Quan la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i atreu el pit!

Sobre les arrels d’un poble
Que afer castells l’anhel empeny
Aixecant la fe mes noble:
Força, valor i seny.

De gegants ens diu la història,
A la plaça bull la sang.
Enfilem-nos a la glòria,
Entre tots fem-la més gran

I quan rient l’enxaneta
Corona el gros castell,
Gaudirem la seva gesta.
Enlairem-nos tots amb ell!

Ja la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i a treure el pit!!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar