loader
menu

CIUTAT

Més de 300 persones han fet obres legals a casa gràcies al Col·legi d'Aparelladors de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 10 d'agost de 2016

Cada cop són més els ciutadans que tenen clar que les obres que es fan a casa, s’han de fer per la via legal per tenir garanties que estarà ben feta i algú a qui reclamar si cal. L’economia submergida ha creat una mala praxis els darrers anys i moltes persones no qualificades han fet obres sense les condicions adequades, sense oferir cap garantia i desapareixent en cas de problemes.

Foto: apatgn.org

Foto: apatgn.org

El portal Obres amb Garantia, que va crear fa tot just un any el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, COAATT, posa a l’abast dels ciutadans les solucions al problema oferint la possibilitat de demanar fins a 3 pressupostos i garantir que les obres o altres gestions relacionades amb l’habitatge les acabarà fent un dels professionals que ofereix l’entitat.

El primer any de funcionament és molt bo. Així, s’han rebut més de 350 consultes que han acabat amb 190 obres o actuacions realitzades ja siguin gestions administratives, com ara informes, cèdules d’habitabilitat o inspeccions de la ITE; o altres actuacions més importants com són les obres als habitatges. Actualment hi ha uns 35 expedients encara oberts, pendents de finalització ja que en molts casos es tracta d’obres que duren un cert temps, de manera que la xifra d’actuacions realitzades a través del portal Obres amb Garantia seria encara major.

Més de 80 arquitectes tècnics col·legiats del Camp de Tarragona s’han sumat al projecte i estan disponibles al web www.obresambgarantia.com per elaborar els pressupostos que els demanen els ciutadans i dur a terme les obres i altres gestions. Entre les necessitats de les persones que contacten amb el portal dels aparelladors, hi ha els certificats d’habitabilitat i eficiència energètica, la ITE, la rehabilitació d’habitatges i les actuacions a les comunitats de propietaris.

Els darrers mesos han crescut especialment el nombre de taxacions d’habitatges ja que, cada vegada més, els propietaris o els compradors sol·liciten un informe econòmic de les propietats a comprar o vendre i dels costos associats a les reformes imprescindibles que caldrà fer.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar