loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els músics de Tarragona canalitzen la seva rebel·lia

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 11 d'agost de 2016

Els músics professionals de Tarragona reclamen un tracte d'igualtat a l'Ajuntament. Arran del decret del maig passat que suspenia les activitats musicals als xiringuitos i d'altres prohibicions, al seu entendre, arbitràries, el col·lectiu de músics i artistes de la ciutat es va rebel·lar, fart de les males pràctiques per part del consistori a l'hora d'autoritzar espectacles.

El malestar dels músics professionals es va fer palès primer en diversos mitjans locals, i després a les xarxes, amb una recollida de signatures a la plataforma Change.org. Fins ara, més de 1.300 persones ja s'han adherit a la petició "Por una normativa objetiva y transparente para la música en Tarragona", encapçalada pel músic Carles Vergés, president de la recentment creada Associació de Músics Professionals de TGN (AMUPRO).

Aquest nou col·lectiu, junt amb l'Associació de Músics de Tarragona (Amt), han fet un pas més, i en el marc de la campanya "Tarragona loves music", entraran per registre a l'OMAC un comunicat on exposen la seva visió sobre el panorama musical actual a la ciutat. "La música i la cultura a Tarragona estan en situació d’emergència", asseguren en un comunicat en què també presenten un decàleg en el qual s'acaba demanant a l'Ajuntament una "normativa transparent, objectiva, transversal i consensuada el més aviat possible".

Els músics tarragonins denuncien el "constant arraconament de la cultura i la música", amb el conseqüent descens de la programació cultural independent, "que ha quedat apartada per la programació institucional que no ha estat capaç d’aprofitar el gruix creatiu de la ciutat ni d’oferir-li vies per a que pugui desenvolupar-se"

Els artistes tarragonins recorden que "Tarragona ha d’assumir que és una ciutat turística que no pot ser únicament competitiva pel seu patrimoni històric. Tarragona reclama i necessita més cultura i música independent".

En el seu comunicat, els músics també lamenten que "Tarragona no pot seguir considerant que la música és soroll, contaminació acústica, brutícia, molèsties", i per això insten a l'administració municipal a elaborar "un pla de defensa de la cultura i la música perfectament integrat amb la realitat social tarragonina"

El decàleg dels músics professionals

1. La música i la cultura són un fet social, ja que els artistes, programadors i públic en formem part i per tant, s’han de poder expressar lliurement en qualsevol àmbit i espai, públic o privat, professional o amateur.

2. La música, així com totes les arts, és un bé comú i mitjà d’expressió que contribueix inestimablement al desenvolupament de la societat i de la humanitat com a espècie i que, com a tal, ha de ser objecte de respecte i suport per part d'una societat madura i avançada.

3. La música i la cultura no tan sols es desenvolupa en l’àmbit d’afició, sinó que també és un sector econòmic i com a tal necessita d’unes normes estables, com qualsevol altra activitat professional.

4. La música i la cultural són símbols de llibertat que han de poder expressar-se lliurement i tota la societat, incloent-hi les institucions i administracions han de protegir-la.

5. S’ha de garantir i protegir la llibertat d’expressió cultural i musical sense perjudici ni apriorisme causat per l'estil o les idees que pugui manifestar. El públic ha de ser l’únic jutge.

6. Els artistes i músics volem contribuir amb la ciutat, perquè sabem que som imprescindibles per la societat, com qualsevol altra activitat humana i econòmica.

7. Tarragona, amb els seus carrers i places, és el primer escenari per al jove talent local, des d’on se’ls ha de donar suport, assessorament, formació i espais.

8. La ciutat de Tarragona no es pot permetre perdre més talent cultural local, que es veu obligat a marxar de la ciutat davant la manca de suport o la indiferència dels ens locals, amb l’enorme cost social que això suposa.

9. No podem deixar l’activitat cultural de la ciutat en mans del criteri discrecional de cap persona o ens.

10. Demanem una normativa transparent, objectiva, transversal i consensuada el més aviat possible per què la música i la cultura a Tarragona estan en situació d’emergència.

Consulta AQUÍ tot el comunicat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar