loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tres membres del Drac de Sant Roc seran els banderers del matí de Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 11 d'agost de 2016

Tres membres del Drac de Sant Roc seran el Banderer del matí de Santa Tecla d’aquest any. Es tracta de Paqui Cantos, Jaume Ollé i Ferran Ventura. L’any passat, per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, es va iniciar la recuperació de la figura del banderer de l’anada i tornada d’ofici del matí de Santa Tecla. Cada any, les entitats del Seguici, per estricte ordre de carrer, són les encarregades de proposar qui ocuparà aquesta figura de les festes.

Foto: tarracofestes.blogspot.com

El torn enguany era per al Drac de Sant Roc, una entitat que ha escollit aquests tres destacats membres en un reconeixement al seu compromís amb la cultura popular. Paqui, Jaume i Ferran formen part del Drac de Sant Roc des de l’any 1985 i han estat actius recuperadors d’aquesta bèstia del Seguici Popular tarragoní. L’any passat, el Ball de Diables va ser l’entitat encarregada de proposar el banderer i va escollir el filòleg, polític, escriptor i crític literari, Josep Bargalló.

La figura del Banderer ha estat documentada com una figura present a les festes des de fa set segles, la Comissió Assessora va decidir recuperar-la i, d’aquesta manera, retornar el protagonisme a les entitats i la societat civil en un dels moments més importants de Santa Tecla i que històricament ja els hi corresponia. Entre les referències bibliogràfiques cal destacar el llibre de Joan Salvat i Bové, publicat el 1951, on fa referència a la bandera i recull un recorregut històric de qui l’ha portat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar