loader
menu

CIUTAT

Els Xiquets de TGN ja tenen les claus del solar de l'hostal del Sol

El Circ Ciutat dilluns, 22 d'agost de 2016

Els Xiquets de Tarragona aviat podran fer assajos grans a l'aire lliure. Nou mesos després que l'Ajuntament de Tarragona anunciés que cediria el solar de l'antic Hostal del Sol a la colla matalassera, finalment els ha fet entrega de les claus de l'espai la setmana passada.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

"Hem passat molta calor, el local era un forn", asseguren al Circ fonts de la directiva dels Xiquets, satisfets per saber que disposen d'un espai ample per assajar-hi castells grans, però amb la incertesa de saber com se'l trobaran. Amb la temporada avançada i amb la Diada de Sant Magí ja tancada, la colla no ha tingut temps per fer-hi un primer cop d'ull d'avaluació. "Ja tenim assajos preparats a les Cols i a la plaça del Rei". De cara a Santa Tecla i al Concurs de Castells, la intenció sí és traslladar alguns assajos grans al passeig de Sant Antoni.

"L'Ajuntament ens va dir que ens el deixarien en condicions", recorden fonts de la junta directiva, conscients que al solar li falta condicionar-lo. Les imatges que acompanyen la informació van ser preses tot just fa uns dies. El solar està tal com va quedar després que el consistori va decidir tancar-hi l'aparcament de zona blava que hi havia instal·lat fa uns mesos.

Tanques mig derruïdes i sense cap punt de llum. En qualsevol cas, des de la colla insisteixen que arribaran a una bona entesa amb l'Ajuntament: "Ens consta que la Begoña (Floría) ho vol fer".

Un mirador al Mediterrani d'ús 'preferent' per als Xiquets

La compra del solar que ocupava l'antic Hostal del Sol va suposar per a l'Ajuntament de TGN un despesa d'1,7 milions d'euros, amb la voluntat de convertir l'espai en un mirador, connectat amb el que ja existeix uns metres més amunt, al passeig de Sant Antoni.

Passats uns anys, l'Ajuntament recuperarà la idea de transformar-ho en un mirador, però amb una 'inversió mínima' i cedint-lo als Xiquets sempre que vulguin, com ha explicat al Circ el regidor de Territori, Josep Maria Milà. Es colocaran baranes, punts de llum i bancs. Al mig hi quedarà un espai ampli perquè la colla matalassera en pugui fer ús per preparar cites importants.

El responsable urbanístic de l'Ajuntament ha explicat que treballaran perquè la partida per convertir el solar en un mirador es pugui incloure en el pressupost de l'any que ve. En paral·lel, consistori i Xiquets haurien de consensuar les millores d'urgència que requeriria el solar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar