loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Crida al 'fair play' a totes les places castelleres

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 16 d'agost de 2016

Amb l'objectiu de contribuir al 'fair play' a les places castelleres, el Concurs de Castells de TGN ha impulsat la campanya 'Rivalitat + Progrés + Respecte'.

Foto: Mauri

La campanya per fomentar el joc net pretén constatar que l'esperit de superació del fet casteller no és incompatible amb la bona convivència de les colles a plaça. Per exemplificar-ho s'han reunit castellers d'una desena d'agrupacions d'arreu del país que, plegats, expliquen històries de rivalitat de diferents àmbits: l'ambició musical de John Lennon i Paul McCartney, la falsa controvèrsia entre Tenzing Norgay i Edmund Hillary sobre qui va ser la primera persona capaç de pujar al cim de l'Everest o els avenços en microbiologia gràcies als descobriments de Louis Pasteur i Robert Koch.

Totes les històries tenen en comú que una sana rivalitat contribueix al progrés. Com queda palès en els vídeos aquesta idea és perfectament extrapolable al món casteller, on la competència entre les colles ha permès enlairar construccions més altes, però sempre amb respecte per l’esforç dels companys de plaça tant per part dels castellers com del públic.

Invitació a Paul McCartney

Els vídeos han estat escrits i dirigits per la realitzadora audiovisual tarragonina Ariadna Costa. Tac12 i la Xarxa de Televisions Locals col·laboren en la campanya, tant en la gravació dels espots com en la seva emissió a la programació castellera de les televisions de proximitat.

D'altra banda, tenint en compte que Paul McCartney és un dels protagonistes indirectes de la campanya, el Concurs de Castells aprofitarà l'avinentesa per convidar-lo personalment a gaudir de la diada. Se li enviarà una invitació que viatjarà de Tarragona a Londres a través de les colles castelleres de l’estranger.

A partir de la setmana vinent es podrà seguir el recorregut de la carta a través de les xarxes socials.

Podeu veure l'espot de la campanya a través de l'enllaç següent: https://www.youtube.com/watch?v=lHn03miNwgQ


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar