loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Onze visions peculiars i molt disteses sobre el nacionalisme català

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 05 d'abril de 2013

Onze autors, la majoria dels quals periodistes i gent relacionada amb la cultura de les comarques de Tarragona, han unit esforços, creativitat i consciència nacional per una causa comú: Catalunya com a estat propi. Es tracta de l'obra "Km 11. Relats abans de la independència", un recull d'onze relats curts en què cadascuna de les persones que hi intervenen donen la seva visió particular sobre una hipotètica Catalunya independent amb petits contes de temàtiques molt diverses. Els autors són @Isaac Albesa, Enric Alfonso, Lali Cambra, Cristina Clemente, @Carles Marquès, @Joan Martí, @Toni Orensanz, Joaquim Queralt, Jordi Roca, Roger Roig i @Lluís Simon.

Set dels autors que participen en el llibre, durant la presentació a la Llibreria La Rambla de TGN. / circdetarragona.com

La idea, però, va sorgir d'Enric Alfonso i de Joan Martí, els quals, van anar reclutant firmes per tal d'assolir l'objectiu de les onze. El títol de km11 respon a que, un cop vistos els efectes i les conseqüències de la gran manifestació del passat 11 de setembre "ja no ens trobàvem en el km 0 cap a l'estat propi", afirma Alfonso. L'obra ha estat editada per @Cossetània, la qual, segons asseguren els impulsors del llibre, va creure cegament en la idea des del mateix instant en què la van proposar.

Un altre dels aspectes interessants de l'obra és la seva transversalitat, tal com van indicar els seus coautors. "És transversal, com també ho és el nacionalisme català, ja que no tots els que hem escrit el llibre pensem igual". Fruit d'això, la gran riquesa i diversitat, no només lèxica, sinó també emocional. A més, molts dels autors tampoc no es coneixien. A més, a km 11, les referències al nacionalisme català sempre són en un to positiu, lluny de les estridències i dels enfrontaments habituals entre els actors polítics. El llenguatge curt permet una distenció molt superior al de la novel·la, asseguren els seus autors.

El llibre, que es pot adquirir al preu de 12,30 euros, es va presentar el passat dijous 4 d'abril a la Llibreria La Rambla de Tarragona.


Documents

Dossier km 11


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar