loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'aigua de Sant Magí inunda Tarragona

Núria Loras Cultura i patrimoni divendres, 19 d'agost de 2016

Com cada agost, Tarragona ha quedat presa des de ahir per l’aigua de Sant Magí, que ha arribat amb carros i cavalls des de Sant Magí de la Brufaganya, en un camí que van emprendre els portants de l’aigua dimecres al matí.

Bany de masses del Seguici popular. FOTO: Nùria Loras

Com cada any, una multitud va acollir als portants. FOTO: Nùria Loras.

El Seguici de Sant Magí ha encapçalat la pujada de les cavalleries fins al Portal del Carro. FOTO: Nùria Loras

Espectacular imatge de la pujada de les cavalleries. FOTO: Nùria Loras

Les noves generacions se sumen a les tradicions festives. FOTO: Nùria Loras

Gegants a la Part Alta. FOTO: Nùria Loras

Venta dels càntirs i les mides al Portal del Carro, que es poden adquirir fins avui. FOTO: Nùria Loras

Amb els carrers farcits de gent i amb olor d’alfàbrega, un any més el Seguici de Sant Magí ha encapçalat la pujada de les cavalleries fins al Portal del Carro acompanyats de la Banda Unió Musical de Tarragona. Les colles castelleres de la ciutat han construït els tradicionals pilars al carrer de les Coques per tal de saludar l’aigua.

Al vespre, el Portal del Carro s’ha convertit en el centre neuràlgic de la festa major amb la venta dels càntirs i les mides, que es podran adquirir fins avui.

Tarragona i la seva vinculació amb l’aigua

Segons explica la llegenda, Sant Magí va ser un ermità que va viure durant 30 anys dins una cova a Sant Magí de la Brufaganya. Quan els soldats romans van anar a matar-lo, va donar un cop al terra amb el seu gaiato, i va fer néixer el riu Gaià. A més a més, diu la tradició que el sant va apagar la metxa que havia de destruir la muralla de la ciutat durant la guerra del Francès. És per això que avui dia, a la capella del Portal de Carro, encara s’hi conserva la metxa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar