loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Enorme Sant Magí de la Jove

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 19 d'agost de 2016

La Plaça de les Cols ha rebut les quatre colles tarragonines per Sant Magí, una de les diades castelleres més esperades de l’any. Després de prop de quatre hores i sota un sol de justicia, La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat una actuació d’alçada per Sant Magí. Els liles han assolit el 9 de 8, el 5 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i han carregat el primer pilar de 8 amb folre i manilles que veu la plaça de les Cols en l’era moderna dels castells. En una plaça plena de gom a gom, els altres grans protagonistes de la jornada han estat els castellers del barri de Sant Pere i Sant Pau, que han assolit amb solvència la clàssica de vuit -2d7, 3d8 i 4d8- i un pilar de 6, refermant el seu creixement respecte la temporada passada.

La Jove, gran protagonista de la jornada. FOTO: El Circ

La Jove de Tarragona ja fa setmanes que està còmoda amb el tres de nou amb folre i, fins i tot, a Vilanova ja havia fet un pas més estrenant el nou de vuit i el pilar de vuit, informa Raquel Sans al diari Ara. I ahir, amb aquell punt d'essència que dóna un escenari màgic com és la plaça de les Cols, els liles han reblat el clau. Després d'obrir plaça precisament amb el castell que fa castellers, el nou de vuit, els del Cós del Bou han tornat a veure's les cares amb el cinc de nou. Un castell amb què, malgrat l'idil·li dels últims anys, a finals de la temporada passada van travessar una petita crisi. Aquest Sant Magí han mostrat amb rotunditat que la ferida està tancada i que el cinc de nou de la Jove segueix sent aquella meravella a la qual ens havien acostumat.

Un tres de nou, una mica més bregat, ha estat l'aperitiu de l'altre gran repte de la jornada dels d'Aleix Bordas. Un pilar de vuit que enguany ja havien descarregat, però que encara no tenien amb la catedral tarragonina de fons. Amb un folre i unes manilles impecables, i canviant l'orientació habitual del castell, per trobar millor les referències, l'espadat lila ha pujat serè i convençut, però ha fuetejat a la motxilla de sortida i s'ha acabat trencant després de carregar-se. Sigui com sigui, el millor Sant Magí de la història.

Els Xiquets de Tarragona han obert plaça amb un sòlid 3 de 9 amb folre, però s’han encallat amb el 2 de 9 amb folre i manilles. De fet, n’han desmuntat dos intents en segona i tercera ronda. En la ronda de repetició, els matalassers han carregat el 5 de 8, però la construcció ha fet llenya a la descarregada. Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, han completat una bona exhibició amb el 3 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7.

Els matalassers han descarregat el segon 3d9f de la temporada, mentre que no se n'han sortit amb un 2d9fm que han hagut de desmuntar en dues ocasions.Seguint l’ordre d’actuació, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha estrenat la diada i ho ha fet descarregant el 3d9f. La feina feta al pati del local s’ha vist a plaça en primera ronda on els de la camisa ratllada han encarat un castell seré, ferm i amb bones mides que justament ha servit per arrancar la diada amb intensitat.

Després han continuat en segona ronda amb un intent desmuntat del 2d9fm, castell que van descarregar per primer cop en aquesta mateixa plaça l’any 2014. El primer intent desmuntat del 2d9fm ha servit per afrontar amb més rapidesa la mateixa construcció, que han repetit en tercera ronda. Tot i això, l’encaix del folre no ha donat prou seguretat i el castell ha tornat a quedar en intent desmuntat.

El cap de colla dels Xiquets, Josep Maria Solé, fa un balanç d’una diada difícil explicant que “hem anat de més a menys. Hem sortit a plaça amb un immillorable 3d9fm i els dos intents del 2d9fm han tocat físicament i moralment a la colla”. Solé assenyala que “els dies posteriors a Sant Magí serviran per descansar després dels dos mesos de rodatge i treball, que finalment han passat factura”. El cap de colla fa una lectura positiva i apunta que “queda molta temporada per reconduir les coses i per recuperar confiança. El millor que podem fer és començar a fer castells de 9 ben aviat”.

Resultats seguint l’ordre d’actuacions:

Xiquets de Tarragona: 3d9fd; id2d9fm; id2d9fm; 5d8c; pilar de 5

Castellers Sant Pere i Sant Pau: 2d7d; 3d8d; 4d8d; pilar de 6

Xiquets del Serrallo: 3d7ad; 5d7ad; 5d7; pilar de 5

Colla Jove dels Xiquets de Tarragona: 9d8d; 5d9fd; 3d9f; pilar de 8


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar