loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La processó posa el punt final a la festa de l’aigua

Núria Loras Cultura i patrimoni dissabte, 20 d'agost de 2016

La processó a arrencar encapçalada pels elements del Seguici: Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart de Santa Tecla i les quatre colles castelleres de la ciutat que, després del debat encetat enguany sobre la participació o no d’aquestes a les processons de festa major, han acompanyat el Sant un any més.

Las quatre colles castelleres van acompanyar finalment al sant

En aquest cas, es destaca l’alegria amb què la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha recorregut els carrers de la part alta, després d’haver assolit aquest migdia la millor diada de la seva història en haver completat el 2d7, 3d8, 4d8 i p6.

Tarragonins i turistes han omplert els carrers. FOTOS: Nùria Loras

Els cavalls en l'acte més tradicional de les festes.

El Seguici ha deixat imatges de gran plasticitat.

Les quatre colles castelleres de la ciutat han participat finalment.

Arribada de Sant Magí al Portal del Carro.

Gegants al carrer.

Els populars negritos del Seguici.

L’acte també ha comptat amb la presència de la creu processional acompanyada per dos cirials, infants representant la persecució i martiri de Sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministers de la ciutat i el clergat, representat per l’arquebisbe, el Sr. Jaume Pujol.

Tal i com mana la tradició, l’esdeveniment ha finalitzat amb l’entrada de Sant Magí al Portal del Carro precedit dels focs i els trons, enguany disparats per la Pirotècnia Igual de Canyelles, i la pujada dels pilars caminant de les quatre colles castelleres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar