loader
menu

CIUTAT

Complirà el Govern la promesa d'obrir la nova presó de TGN?

El Circ Ciutat divendres, 05 d'abril de 2013

Tot i que la nova presó de Tarragona, ubicada a Mas Enric, al Catllar, està pràcticament enllestida i cada mes que passa sense que s'obri costa més d'un milió d'euros, el Govern tan sols ha fet anuncis a llarg termini, sense concretar en excés. En la seva visita a la ciutat, el Conseller de Justícia, Germà Gordó, ha explicat que entrarà en funcionament durant aquesta legislatura, de la qual tan sols es porten 100 dies. Gordó s'ha compromès a incloure el centre penitenciari en el Pla d'Equipaments penitenciaris 2013-2020, quan les previsions inicials apuntaven que la presó havia de posar-se en marxa durant el 2011.

Una imatge de la presó actual, a l'avinguda Argentina. / circdetarragona.com

El titular de Justícia igualment ha anunciat que la Ciutat de la Justícia, un altre dels projectes encallats a la ciutat, s’inclourà en el mateix pla d’equipaments judicials 2013-2020 “per acabar amb la dispersió de jutjats a la ciutat de Tarragona”, tot i reconèixer que l’actual context de les finances públiques no permet concretar quan s’iniciarà la seva construcció.

En la reunió mantinguda amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el conseller s’ha compromès a tenir en consideració les aportacions que l’alcalde li ha traslladat per tirar endavant la Ciutat de la Justícia d’acord amb l’actual context econòmic.

En el marc de la trobada amb els màxims responsables de la judicatura a l’Audiència de Tarragona, el conseller ha avançat que a partir de la setmana vinent s’iniciarà el procés d’implantació de l’oficina judicial al partit judicial del Vendrell. Gordó ha anunciat també que el Departament ha previst un increment de personal de l’Administració de justícia a la demarcació de Tarragona.

Partit judicial de Tarragona

Aquest partit judicial dóna servei a una població de més de 213.000 habitants, distribuïts en 13 municipis. Actualment, el partit judicial de Tarragona compta amb set seus judicials repartides per la ciutat. Disposa de quatre seccions de l’Audiència Provincial -dues civils i dues penals-, vuit jutjats de primera instància, sis jutjats d’instrucció, tres jutjats socials, cinc jutjats penals, un jutjat de menors, dos jutjats contenciosos administratius i un jutjat VIDO, un jutjat mercantil i el Registre Civil Exclusiu.

El partit judicial de Tarragona pertany a la Fiscalia Provincial de Tarragona i el seu àmbit territorial acull els partits judicials de Tarragona i Valls. Compta amb una plantilla total de 62 persones. La plantilla de l’Audiència Provincial consta de 13 magistrats, 5 secretaris judicials i 33 funcionaris de l’Administració de justícia. Pel que fa al personal dels jutjats, deganat i Institut de Medicina Legal, hi ha destinats 28 magistrats, 28 secretaris judicials, 286 funcionaris i 13 metges forenses.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar