loader
menu

CIUTAT

La possible privatització de les instal·lacions de Tarragona 2017 aixeca ampolles

El Circ Ciutat divendres, 26 d'agost de 2016

La polèmica envolta l'estudi de viabilitat d'una concessió a una empresa privada de la gestió d'equipaments de l'Anell Mediterrani on se celebraran els Jocs Mediterranis 2017. La proposta feta per l'empresa Santa Gadea, inclouria la construcció de tres camps de futbol i una residència al voltant de l'Anella dels Jocs, i això comportaria una gestió privada durant 40 anys dels equipaments i el consistori hauria de pagar un cànon de 2,5 milions d'euros anuals. ERC va presentar ahir 11 al·legacions a la proposta de Santa Gadea Gestión per assumir la gestió de l’Anella Mediterrània. El grup municipal veu l’operació amb preocupació perquè, creu, suposarà un deute important per la ciutat i critica la manca de transparència.

ERC critica manca de transparència

El regidor i portaveu de ERC Pau Ricomà ha afirmat que si això s'arriba a aprovar comportaria un deute per a la ciutat de 152 milions a pagar durant els propers quaranta anys. El coordinador general de Tarragona 2017, Javier Villamayor ha demanat avui a ERC que no confongui la ciutadania quan es refereix a una possible gestió externa de l’Anella Mediterrània. En declaracions a Tarragona Ràdio, ha assegurat que l’Ajuntament encara no ha decidit res al respecte la proposta i recorda que abans de donar llum verda a aquesta opció, l’administració local hauria d’obrir un procés públic i fer una convocatòria pública de lliure concurrència.

Santa Gadea Gestió proposa una concessió per 40 anys. FOTO: Tarragona 2017

La proposta de Santa Gadea -subratlla Villamayor- és similar a la fórmula que ja s’utilitza en la construcció i gestió del nou pavelló Sant Jortdi on hi prenen part la Generalitat, l’ajuntament i l’empresa Viding. En aquest cas és la iniciativa privada qui avança els diners de l’obra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar