loader
menu

CIUTAT

L'Arquebisbat obliga a demanar disculpes al capellà de la Bisbal per un sermó masclista

El Circ Ciutat dimarts, 30 d'agost de 2016

L'Arquebisbat de Tarragona s'ha vist obligat a intervenir en la polèmica suscitada pel rector de la Bisbal del Penedès, que va defensar en un sermó una nova versió de 'la dona a casa i submisa'. Poques hores després que els mitjans de comunicació s'hagin fet ressò del contingut masclista de les paraules del pare Vladimir, aquest s'ha vist obligat a demanar disculpes a través d'un comunicat difós pel propi Arquebisbat.

El pare Vladimir va defensar en l'homilia del passat 15 d'agost que "com a Maria, la dona li toca estar a casa i ser submisa amb els homes".

El capellà de la Bisbal del Penedès, Wlodzimierz -més conegut com Vladimir- Soszinski, d'origen polonès i establert a Catalunya des de fa anys, s'ha vist obligat a demanar disculpes pel que ell mateix reconeix com una afirmació seva "poc afortunada sobre la missió de la dona en la societat que ha causat enuig a moltes persones ". El pare Vladimir va defensar en l'homilia del passat 15 d'agost, dia de la patrona de la Bisbal, que "com a Maria, la dona li toca estar a casa i ser submisa amb els homes".

L'arquebisbe no ha volgut entrar en valoracions sobre les paraules del capellà. FOTO: Arquebisbat

Després del toc d'atenció de diversos col·lectius socials de la comarca, el capellà s'ho ha pensat millor i actualment està "plenament d'acord amb el magisteri de l'Església sobre la missió de la dona, la seva igualtat essencial amb l'home i la seva mateixa capacitat professional ". "Demano sincerament disculpes -ha fet públic l'Arquebisbat a través d'un comunicat- a tots els que s'hagin pogut sentir ofesos".

Casualitats de la vida, entre aquests ofesos està l'actual alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré (CiU), ha declarat sentir-se "escandalitzada" pels que es pugen a un púlpit i llancen aquest tipus de missatges masclistes amb una visió antediluviana "del paper de bona mare i bona dona ". Sindicats com la CGT també han criticat per "apologia del masclisme i adoctrinament en la submissió de les dones".

El pare Vladimir, -a qui descriuen com un home d'uns 40 anys simpàtic i amablement, des del seu penediment, ha expressat el seu desig que "el servei a les parròquies del Baix Penedès que m'han encomanat sigui un element d'unió i d' creixement de vida cristiana per a totes les persones d'aquestes comunitats ".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar