loader
menu

CIUTAT

Quatre detinguts al centre de Tarragona per 'abraçar' a la gent gran

El Circ Ciutat dimarts, 30 d'agost de 2016

Quatre persones de nacionalitat romanesa han estat detingudes avui per temptativa de robatori a almenys una persona gran. Els agents, segons han confirmat els Mossos, han enxampat 'in fraganti' a una dona en els voltants dels jutjats -carrer Enric d'Ossó-, al costat del Col·legi d'Advocats i farmacèutics- que estava abraçant a l'ancià amb la intenció de robar-li una cadena d'important valor econòmic.

Augmenten els furts i robatoris amb violència soferts mitjançant el mètode "l'abraçada afectuosa"

Mentre la dona utilitzava la coneguda tècnica de l'abraçada, una altra compinchada amb ella vigilava als voltants mentre dos homes romanien a l'espera en un vehicle amb matrícula britànica. Els lladres han aconseguit el seu botí i han intentat fugir, però el seu vehicle ha estat interceptats per diversos cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra, que habitualment romanen en aquesta zona.

Els Mossos han enxampat els lladres 'in fraganti' al costat del Col•legi d'Advocats i Farmacèutics. FOTO: ICAT

Segons la pròpia policia, s'ha observat un augment dels furts i robatoris amb violència soferts mitjançant el mètode de "l'abraçada afectuosa" o de "agraïment". L'objectiu final és sempre intentar la recerca del contacte físic amb la víctima mitjançant una falsa abraçada per sostreure amb habilitat les joies o la cartera. Les tècniques emprades i formes d'actuar d'aquesta tipologia delinqüencial, per aconseguir l'apropament físic consisteixen bàsicament en un grup a bord d'un vehicle, amb dues dones.

És una d'elles la que s'acosta a la víctima utilitzant alguna excusa per entaular una conversa i així guanyar confiança, preguntant generalment per la ubicació d'algun element comú dels municipis (hospital, farmàcia, centres de salut ...). Posteriorment i com a agraïment a la informació facilitada, l'autora abraça la víctima sostraient pertinences com ara cadenes, polseres, anells o qualsevol tipus de joia que la víctima pugui portar, recorrent en última instància a la violència si la situació ho requereix.

Els autors d'aquests fets delictius poden actuar sols o en grup d'entre dos i quatre persones, entre les que es troben, dones, normalment de països de l'Est, amb aspecte físic endreçat, cuidat. Aborden a les persones, especialment les que van soles, bé en la via pública o en l'accés al seu domicili, freqüentment, en horari de matí. Els autors actuen a peu o a bord d'un vehicle, aprofitant la bona voluntat de les persones, abusant de la seva confiança o valent-se de la superioritat física en cas d'enfrontament, no dubtant a utilitzar la violència si la situació així ho requereix.

Habitualment seleccionen les seves víctimes en funció de la facilitat per cometre el delicte i del valor dels seus efectes personals, sent per tant les més afectades les persones d'edat més avançada, especialment les que van soles i les que ostenten joies (polseres, cadenes, anells...), altres objectes de valor o que porten certa quantitat de diners efectiu després d'haver vist treure diners del banc, caixer automàtic o efectuar compres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar