loader
menu

CIUTAT

'Cas Bershka': anuncien mobilitzacions per condemnar l'abús policial

El Circ Ciutat dijous, 01 de setembre de 2016

El col·lectiu Cau de Llunes ha anunciat avui mobilitzacions de cara al judici de l'anomenat 'cas Bershka' de Tarragona, que tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre a la ciutat tarragonina. El cas arriba als jutjats gairebé vuit anys després de el 7 de gener de 2009 s'executés una acció simbòlica de protesta de l'entitat feminista en una cèntrica botiga Bershka de Tarragona que va ser dissolta per la Guàrdia Urbana de Tarragona.

"Som aquí per frenar les situacions d'abús de poder que protagonitza la Guàrdia Urbana de Tarragona", ha manifestat Laia Estrada, regidora i encausada

Les activistes anuncien accions reivindicatives -encara no concretadas- durant les festes majors de Santa Tecla, xerrades informatives durant tot el mes d'octubre i concentracions durant el judici. Així mateix, buscaran visibilitat el proper 29 de setembre en un acte feminista per les encausades de Palma de Mallorca, i també el 5 de novembre en una manifestació de caràcter estatal.

Els activistes estan ultimant el calendari d'actes de protesta. FOTO: El Circ

Les integrants de Cau de Llunes només pretenien denunciar la pressió que exerceix la indústria de la moda sobre les dones, però l'acte va acabar amb denúncies creuades entre les protagonistes -hi ha tres encausades, a les quals demanen dos anys de presó, entre elles l'actual regidora de la CUP, Laia Estrada- i la Guàrdia Urbana de Tarragona, amb altres tres agents encausats. Les afectades, que van titllar de "brutal agressió" l'actuació dels policies, van ser introduïdes en un portal i, segons elles, sotmeses a cops, insults i vexacions les seqüeles han trigat en superar.

L'advocat de les activistes, Carles Perdiguero, va anunciar que, si bé han de concretar l'acusació pels canvis en el Codi Penal en aquests anys, sol·licitaràn la inhabilitació dels agents i penes que arriben als quatre anys de presó per detenció il·legal. El lletrat es va mostrar molt crític amb l'Ajuntament de Tarragona per aprovar un decret i mantenir-se personat en el cas.

"Som aquí no només pel que ens ha passat a nosaltres, sinó per frenar les situacions d'abús de poder que protagonitza la Guàrdia Urbana de Tarragona; nosaltres som persones actives políticament i creiem que és un deure plantar cara perquè no es repeteixi" , ha manifestat Laia Estrada, regidora de la CUP.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar