loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Veïns 'farts de soroll' abans de Santa Tecla: "Ni a Guantánamo utilitzen una tortura tan perversa"

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 01 de setembre de 2016

La plataforma 'Farts de Soroll' s'ha presentat públicament aquesta tarda a la plaça de les Cols. Davant l'escalinata de la Catedral, al voltant de 50 persones han expressat el seu malestar per les mancances de la Part Alta, especialment pel que fa al soroll nocturn i a l'ocupació de l'espai públic per les terrasses dels bars. També s'han queixat per les mancances de serveis lògics en un barri de les dimensions del nucli antic de Tarragona, i han confirmat l'abandó del nucli històric per part de molts propietaris que no aguantaven més la situació; en aquest sentit, lamenten la proliferació de pisos turístics que, segons la seva opinió, porta a la pèrdua de l'ambient de barri.

Convidaran a l'alcalde a una de les seves cases perquè pugui passar-hi una nit de festes.

De cara a Santa Tecla, Andreu Ximénez, un dels portaveus, ha subratllat la concentració d'actes festius en múltiples places de la Part Alta, en molts casos simultàniament: "Molts d'aquests actes acaben a les sis del matí, i així durant entre tres i cinc dies seguits ... ni a Guantánamo utilitzen una tortura tan perversa, gairebé es pot comparar amb el Setge dels francesos a la ciutat de Tarragona ".

Al voltant de 50 persones han expressat el seu malestar per les mancances de la Part Alta en la presentació pública de la plataforma. FOTO: El Circ

La plataforma està duent a terme una penjada de cartells i una recollida de signatures en una dotzena de comerços del centre històric.

Marc, un altre dels portaveus, ha avançat diverses accions que ja han estat dissenyades per alçar la veu davant la classe política: "Regalarem banderoles a l'alcalde i a la regidora Floría, a veure si les pengen a la casa de tots que és l'Ajuntament." A més, 'Farts de Soroll' convidarà a l'alcalde a una de les seves cases perquè pugui passar-hi una nit de Santa Tecla. "Si nosaltres hem d'aguantar, que ell també aguanti", ha manifestat.

La plataforma està duent a terme una recollida de signatures en una dotzena de comerços del centre històric. Aquesta dinàmica es va a portar els dissabtes al mercat de fruites de la plaça del Fòrum i també al mercat d'antiguitats dels diumenges al carrer Merceria i limítrofs. En essència, 'Farts de Soroll', que es reuneix tots els dilluns a les 20 hores al carrer Major número 35, exigeix ​​la limitació d'horaris als bars, el control de les terrasses, un estudi del soroll per realitzar un mapa acústic , la diversificació d'actes festius de Santa Tecla per tota la ciutat i la regulació dels apartaments turístics.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar