loader
menu

CIUTAT

TGN aplicarà tecnologia puntera per lluitar contra les paneroles, insectes i rates

El Circ Ciutat dilluns, 08 d'abril de 2013

L’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha començat a assumir el servei de desinfecció i desratització del clavegueram municipal. I ho farà amb l'aplicació de tecnologia puntera gràcies a una càmera robotitzada per revisar l’estat del clavegueram. Aquesta càmera servirà per revisar els trams més conflictius i actuar als punts on calgui. D’aquesta manera també s’aconseguirà ser més eficients, ja que al mateix temps que el robot revisa l’estat del clavegueram de la ciutat detectarà la presència d’insectes i rosegadors.

El regidor Sanahujes amb el director del laboratori d'Ematsa, Dani Milan. / mauri

Per primera vegada es podrà actuar en trams de clavegueram que són visitables. Fins ara no s’actuava des de baix el clavegueram però com que Ematsa té les eines de seguretat necessàries podran atacar les plagues d’insectes i rosegadors d’arrel in situ.

També es coordinarà la neteja del clavegueram amb les tasques de desratització i desinfecció per ser més efectius i ocasionar menys molèsties als ciutadans amb els talls de carrers.

Igualment es mantindrà contacte permanent amb les associacions de veïns per tenir un retorn de les actuacions que es vagin fent i per estar en permanent comunicació per aconseguir eradicar el problema.

A més, també es col·locaran trampes automàtiques (wise trap) per rosegadors en els punts més conflictius. Són intel·ligents i no utilitzen verí. Precisament, pel que fa específicament al control de rosegadors a l’interior del clavegueram fins ara s’utilitzaven els enceballs. Són tractaments que es basen en l’activació, posterior revisió i reposició, si s’escau, d’enceballs per rates. No produeixen cap tipus d’alliberament a l’ambient dels seus ingredients actius.

La principal diferència respecte els mètodes actuals és que a partir d’ara es passarà d’aplicar mesures correctives a preventives. “Aplicant més recursos econòmics, de personal i més tècniques innovadores es produirà una reducció de la presència d’aquests insectes i rosegadors”, ha assegurat el regidor Joan Sanahujes.

Altres diferències respecte al servei que es prestava fins ara

Servei telefònic de 24 hores amb formació dels operaris del centre de control per fer un filtratge i ser més resolutius a l’hora de donar resposta. Fins ara l’horari era de 8.00h. a 15.00h. El telèfon és 900.20.33.29
Es reforça l’activitat preventiva per evitar la proliferació de paneroles i altres insectes i rates.
Es posarà en marxa un sistema innovador que detecta la calor i el moviment a la xarxa de clavegueram de la ciutat.

Increment de personal en les tasques de desinfecció i desratització. En total, seran 18 persones. Augmentarà la vigilància al clavegueram, d’aquesta manera la informació obtinguda serà actualitzada i estarà a disposició del servei, per aconseguir més eficiència. Una altra de les grans diferències respecte al servei que es prestava fins ara és que hi haurà sis persones amb formació sobre aquest tema al centre de control d’Ematsa per rebre les trucades durant les 24 h. D’aquesta manera s’identificarà el problema i es farà un crivatge per aconseguir ser més resolutius a l’hora de solucionar-lo.
S’aposta per un vehicle elèctric, per tant hi haurà menys contaminació acústica.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar