loader
menu

CIUTAT

Renfe renta la seva imatge en l'escàndol dels retards de Rodalies

El Circ Ciutat dilluns, 05 de setembre de 2016

Els usuaris de la línia de Rodalies R16 (Estació de França-Tarragona-Tortosa) podran optar a la Devolució Exprés del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard, en comptes dels 15 minuts habituals. La mesura entrarà en vigor el proper 12 de setembre i es perllongarà fins a la recuperació dels temps de viatge.

Els usuaris de l'R16 tindran la Devolució Exprés a partir de set minuts de retard

Fa un mes, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i Renfe van posar en marxa una modificació provisional dels horaris de l’R16 fins a la finalització d’obres de millora de la infraestructura. Aquests canvis han augmentat el temps de trajecte en una mitjana de 8 minuts, per assegurar la puntualitat als usuaris.

Adif i Renfe van posar en marxa una modificació provisional dels horaris de l’R16 fins a la finalització d’obres de millora de la infraestructura. FOTO: El Circ

Per sota dels objectius

Segons dades facilitades per Renfe, la puntualitat mitjana dels 24 trens que circulen per l’R16 durant el mes d’agost va ser del 63%, amb un retard mitjà de 6 minuts. El dilluns 29 d’agost va ser el dia amb una millor puntualitat: un 86% de mitjana. Cal recordar que amb els canvis es pretenia assolir una puntualitat del 90%, que és la mitjana prevista en el contracte programa amb Renfe per als trens regionals el 2016.

El retard màxim que han patit els usuaris de la línia és de 110 minuts el passat 22 d’agost. En concret, va afectar el tren que surt de Tortosa a les 10.38 hores i que ha d’arribar a l’Estació de França de Barcelona a les 13.26 hores.

Millora respecte al juny i juliol

Tot i aquests retards, la puntualitat ha millorat en relació als mesos anteriors. El juny es va situar en una mitjana de només el 16%, amb retards màxims de 249 minuts, i el juliol, en el 21%, amb puntes de demora de 179 minuts.

Finalment, a partir de demà dimarts, 6 de setembre, s’incorporarà un últim tren que sortirà des de Tortosa a les 20.57 hores i arribarà a l’Estació de França a les 23.50 hores. A partir del proper 1 de novembre, a més, vuit trens Euromed (quatre per sentit) faran parada a l’estació de l’Aldea (Baix Ebre) i es connectaran aquests trens amb la ciutat de Tortosa amb un servei llançadora amb autobús.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar