loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'enigma del nou licor 'secret' que neix per Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 05 de setembre de 2016

Entre els gairebé 600 actes de Santa Tecla, la setmana que ve, concretament el dimecres 14 a les 16 hores a La Caseta de les Tres Bessones (Plaça del Fòrum) està prevista la presentació d'un nou licor creat a Tarragona lligat a l'ambient festiu i a les arrels mediterrànies de la ciutat.

A La Caseta de les Tres Bessones també va néixer la cervesa Rosita. FOTO: El Circ

Sense cap ànim de competir amb la popular Mamadeta i el tradicional Chartreuse, José (Pepe) López, propietari del bar restaurant Les Tres Bessones, a la Plaça del Fòrum, i la seva família porten més d'un any preparant el llançament de la nova beguda que al programa festiu es descriu com "Festa de presentació i tast d'una nova fusió de sabors, dolça i suau". Es dóna la circumstància que en les Tres Bessones també va néixer la cervesa Rosita.

La creació del nou licor ha requerit de la màxima discreció. Hi havia diversos requisits previs: elaboració natural, baixa graduació (tindrà finalment 17 graus), que es pugui beure sol o barrejat, ingredients de la zona, apte per a celíacs i intolerants a la lactosa ... tot s'ha mimat amb el màxim detall, inclosos els acabats d'una ampolla pensada per ser guardada, amb tancament mecànic de ceràmica, com l'antiga gasosa, vidre elaborat a Alemanya, i dissenys d'etiqueta amb la signatura de Josep M. Roselló.

Pepe López, que prefereix guardar en secret la fórmula i el nom del nou licor fins a la seva presentació en societat, ha realitzat un rigorós estudi de mercat i nombroses cates per oferir "un producte que es diferencia per la seva alta qualitat, que es nota en la textura res més provar-ho, i que es presenta amb un embolcall singular, molt tarragoní, d'acord a aquestes diferències ".

Després de la presentació en societat a Santa Tecla, la idea és iniciar la comercialització del licor, primer a nivell català per a posteriorment abordar altres mercats més ambiciosos. De moment, s'ha produït una quantitat molt limitada amb la idea que aquesta escassetat ajudi a apreciar les qualitats de la beguda i sigui buscada a la xarxa d'establiments que la posaran a la venda.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar