loader
menu

CIUTAT

Óscar Cadiach tornarà al Broad Peak a l'octubre

El Circ Ciutat dimarts, 06 de setembre de 2016

L'alpinista Òscar Cadiach tornarà a intentar el cim del Broad Peak (8.047m) a l'octubre. Així ho ha anunciat després de signar un acord de patrocini amb el Nàstic, que l'ajudarà en l'intent de convertir-se en el primer català que ascendeix als 14 vuit mil del planeta sense oxigen addicional. L'últim intent fallit al Broad Peak el va portar a terme en una expedició de 54 dies entre els mesos de juny, juliol i agost d'enguany.

El Nàstic posarà una urna en els partits per patrocinar la nova proesa de l'alpinista

Josep Maria Andreu, president del Nàstic, s'ha mostrat molt il·lusionat de poder patrocinar a Cadiach i que "porti la bandera i la bufanda del club al punt més alt del Broad Peak". El Nàstic posarà una urna en els diferents partits que jugui el Nàstic a Tarragona per tal que la gent que vulgui pugui participar en la nova proesa de Cadiach.

Després de dos intents malmesos pel mal temps, Cadiach ha avançat la seva intenció de marxar cap al Pakistan el dia 15 de setembre i vol atacar-lo a mitjans d'octubre, durant una mena "d'estiuet de Sant Martí" que es habitualment s'obre a la muntanya i que malauradament multiplica els costos. L'expedició es pot allargar gairebé 35 dies.

Cadiach marxa cap al Pakistan el proper 15 de setembre. FOTO: Gimnàstic

Cadiach portarà la bandera del Nàstic fins al cim. FOTO: Gimnàtic

"No és una lluita, és un repte... i la muntanya té aquests secrets", ha valorat l'experimentat esportista, qui subratlla que no se sap mai quines condicions meteorològiques podràn trobar.

Fruit de l’acord, l’alpinista portarà els emblemes granes, com la bandera i la bufanda, fins al cim d’aquest vuit mil del Karakorum i tota la imatge corporativa del Gimnàstic -com l’escut- en el transcurs de l’expedició, que es pot allargar uns cinquanta dies des de la seva partida a mitjans setembre.

Òscar Cadiach és un dels personatges que figuren al llibre dels 100 anys del “Nàstic”. De fet, va jugar en el Club de Bàsquet grana en diverses categories. Ja ha portat en alguna ocasió els emblemes granes al cim de les muntanyes, com ho va fer en una expedició a l’Island Peak, al Nepal.

L’alpinista, el primer català en assolir el sostre del món (Everest) ara fa 31 anys -l’agost de 1985- es pot convertir en aquesta present expedició en el primer català en coronar els 14 cims principals del planeta sense oxigen.

Demà, coincidint amb el partit de Copa del Rey entre el Nàstic i el CD Numancia (a les 19 hores) Cadiach serà present a l’stand situat a l’entrada del Nou Estadi. Tots aquells socis i simpatitzants que ho vulguin podran col·laborar amb l’alpinista, que ha engegat una campanya de micromecenatge per a poder finançar part de l’expedició. Aquesta campanya es mantindrà durant tot el temps que duri l’expedició.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar