loader
menu

CIUTAT

Platja Llarga: paradís dels ecologistes, calvari d'usuaris i hostalers

El Circ Ciutat dimarts, 06 de setembre de 2016

Ecologistes en Acció de Tarragona ha tornat a aquest any escollir aquest any aquells punts destacats per la "preservació el medi", on els esforços de municipis i entitats mantenen "les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana , del seu entorn natural".

El terme municipal de Tarragona rep cinc guardons 'Platges verds' d'Ecologistes en Acció,

La ciutat de Tarragona ha estat una de les més ben valorades, amb Tarragona va rebre cinc guardons, que van anar a parar a les platges de Cala Fonda, Calabecs-Roca Plana, Cala Jovera, Cala dels Capellans-Cala Romana i la platja Llarga. Es dóna la circumstància que aquesta última s'ha vist embolicada en una forta polèmica després d'eliminar pràcticament tot l'espai que tradicionalment es destinava a aparcament (uns 200 vehicles menys) per a la recuperació del sistema dunar i el humedal.

Aquest matí, ja en setembre, els problemes d'aparcament dels últims dies s'han suavitzat. FOTO: El Circ

La dificultat d'aparcar a la Platja Llarga de Tarragona en plena temporada estiuenca ha provocat el cansament dels usuaris i el malestar dels propietaris dels negocis allà assentats, que han vist com la xifra de clients ha disminuït considerablement, el que es s'ha traduït fins i tot en una reducció de personal. Aquest mateix matí, ja ben entrat setembre, aparcar a la zona d'ombra al costat del Iot i el 'Tòful de Mar' era missió impossible. "Ens ha tocat la loteria", somreia una jove parella després de deixar el cotxe sota un arbre. "A l'agost ha estat impossible, el pitjor han estat els embussos, una vegada que entraves en aquest embut no hi havia manera de sortir, i a ple sol ...". A l'àrea del Mirall d'Estiu i en els marges de la carretera sí que hi havia buits. Res a veure amb les aglomeracions dels caps de setmana.

Els empresaris d'hostaleria (Iot, Tòful de Mar, Mirall d'Estiu, M15...) s'han vingut queixant tot l'estiu per la falta de reacció i d'alternatives per part de l'Ajuntament. "Els autobusos municipals deixen als vianants a l'altra banda de la carretera, amb el perill que comporta; ha faltat molta previsió i hem pagat nosaltres", comenta un dels encarregats del 'Iot'.

L'espai està delimitat per unes cordes i uns cordons de terra que eviten el pas dels vehicles privats però s'ha habilitat un carril per emergències. Ivana Martínez, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, reitera que el Pla Especial de la Platja Llarga va començar el 2014, amb el tancament d'un espai dunar. Aquest espai, on s'hi aparcaven vehicles, no era cap aparcament sinó que era "un espai protegit de l'Anella Verda i un dels pocs espais naturals que quedaven a la platja". Per aquest motiu, l'ajuntament va decidir protegir-lo. A més a més, el principal objectiu és la protecció ciutadana, ja que els cotxes aparcats no permetien que accedís a la zona els vehicles d'emergències.

27 premis 'Platges Verds'
En total a la setena edició d'aquest guardó denominat 'Platges Verds', es van repartir 27 mencions d'honor a altres tantes cales. Per municipis, el que més distincions va recollir va ser l'Ametlla de Mar, amb set premis, en concret a les platges de Torrent del Pi, Santes Creus, L'Estany Podrit, L'Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l'Àliga. Deltebre es va emportar tres, per les platges La Bassa de L'Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar, mentre que Alcanar es va adjudicar dos, per les Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu.

En l'Ampolla, es van premiar la Platja de Cala Maria i la Platja dels Capellans, mentre que a Creixell el guardó va anar a parar a mans de la Platja del Gorg. Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Sant Jaume d'Enveja també figuren en aquest llistat de bones pràctiques.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar