loader
menu

CIUTAT

La Llar d'Infants de Campclar estrena sala multisensorial per a nens pluridiscapacitats

El Circ Ciutat dimecres, 07 de setembre de 2016

Tarragona compta amb la seva primera sala multisensorial per a nens pluridiscapacitats. Està ubicada a la Llar d'Infants municipal El Ninot, a Campclar. Es tracta de la primera de les llars d’infants gestionades per l'Ajuntament que disposarà d’aquesta modalitat de sala.

Fotos: Repsol

Fotos: Repsol

Segons s'ha explicat durant la presentació, les raons per les quals la sala multisensorial s'ha instal·lat en una llar d'infants fora del centre ha estat la disponibilitat d’espai a la llar i l’experiència i formació dels docents per atendre infants pluridiscapacitats. El cost econòmic de l’equipament l’ha assumit íntegrament Repsol.

La sala està equipada amb els elements més innovadors i estimulants i complementarà l’atenció a infants amb dificultats ja que proporciona estímuls sonors, tàctils, propioceptius, sensorials, etc., però també és un bon recurs per a tots els infants atesos.

Elements de la sala

La sala disposa de protecció a les parets en forma d'onades de color blanc.

Puf amb recobriment tèxtil. Integra al seu interior un potent vibrador que vibra quan està connectat a l'equip d'àudio de la sala.

Sostre de fibres òptiques.

Catifa de teixit negre semblant al vellut, de tacte suau amb diferents punts de llum.

Columna de bombolles de 15 cm. de diàmetre i 180 cm. d'alçada que canvia de color.

Dutxa de tires de fibra òptica, incorpora 100 tires de fibra instal·lada a 2m d'alçada.

4 fluorescents de llum negra.

Equip d'àudio per a controlar el so de la sala.

Projector de vídeo.

Piscina de boles transparents. Té tota la base il·luminada amb leds que canvien de color.

Superfície altament interactiva situada al terra que fomenta la psicomotricitat. Es pot interactuar amb el vídeo projectant diferents escenaris: rius amb peixos, focs artificials, mosaics, terres amb fulles etc. És un dels elements amb mes poder d'estímul tant visual, tàctil i sonor.

Passadís de sensacions plantars, composat per 12 llosetes de diferents textures.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït l’aportació de Repsol i de les entitats i persones que han fet possible la creació de la sala. Ha destacat que “aquesta és la segona sala multisensorial de Catalunya que està instal·lada en una llar d’infants” i ha subratllat que “l’escola inclusiva és igualtat d’oportunitats”

Cada curs la llar d’infants El Ninot ofereix cinc places per infants amb necessitats de suport.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar