loader
menu

CIUTAT

L'ampliació d'un camp de golf provoca la desforestació d'un tram de l'Anella Verda

El Circ Ciutat dimecres, 07 de setembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona va donar permís a un conegut club de golf per ampliar les seves instal·lacions, provocant, la desforestació d'un tram de l'Anella Verda. Una investigació de Mare Terra Fundació Mediterrània ha permès descobrir que la llicència concedida pel consistori tarragoní ha significat la destrucció de massa forestal i agrícola en diverses hectàrees del gran pulmó verd de la ciutat.

Fotos: Mare Terra Fundació Mediterrània

Fotos: Mare Terra Fundació Mediterrània

Fotos: Mare Terra Fundació Mediterrània

Aquests terrenys es troben ubicats a la zona coneguda com Mas d'en Sorder, situat entre l’autopista A-7 i el municipi de El Catllar. L’àrea afectada era principalment un pinar, però també es podien trobar altres especies com oliveres, garrofers, llentiscles, margallons, etc. Les obres d’acondicionament dels terrenys ja han començat, de manera que la zona afectada s’ha convertit en una gran esplanada erma.

La fundació tarragonina ja s’ha posat en contacte amb els responsables del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona per demanar tota la informació al voltant d’aquesta qüestió, incloent la llicència concedida al club de golf i l’informe d’impacte ambiental. Un cop arribi la documentació, els tècnics de Mediterrània l’estudiaran i valoraran la seva legitimitat, i també la faran pública. Cal recordar que Mediterrània ha estat històricament un dels grans defensors de l’Anella Verda de la ciutat, fins al punt que té la custòdia d’un dels seus trams.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que “un col·laborador nostre ens va fer arribar aquesta informació i quan ho vam veure ens vam quedar bocabadats. Aquesta no és la Tarragona verda que portem tant de temps defensant”.

Des de Mare Terra afegeixen que “no pot ser que ens assabentem de casualitat de temes com aquest, i més tenint en compte que altres administracions ja treballen en aquesta direcció. Sempre es parla de participació ciutadana, doncs bé, un bon exemple de participació ciutadana hauria estat que ens haguessin consultat com a entitat mediambiental què ens semblava aquesta actuació abans de donar el seu vist i plau”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar