loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

CiU fitxa un administratiu "amic" en lloc de buscar-lo en la borsa de treball

Sergi Casado Ciutat > Política dimarts, 09 d'abril de 2013

En els temps que corren, trobar una feina comença a tenir certs paral·lelismes amb el fet que et toqui la loteria. El problema resideix, però, en saber si la feina s'ha aconseguit de manera lícita o, millor dit, transparent, seguint els processos legals i establerts. A l'Ajuntament de Tarragona s'ha produït un cas que vulnera aquest principi. Segons ha pogut saber el Circ, @Convergència i Unió ha demanat que es prorrogui el contracte d'un auxiliar d'administració "amic" perquè faci les tasques pròpies d'administració per al grup municipal. La persona en qüestió ja ha vingut realitzant aquesta feina en els darrers nous mesos cobrint una plaça d'un funcionari que actualment està de baixa. Però un cop prorrogada la baixa, el grup municipal ha tornat a fer la petició, obviant el llistat d'aspirants, els quals haurien de tenir prioritat, atès que han superat un procés de selecció i unes proves. La interinitat seria fins que finalitzi el període de baixa.

A priori, l'Ajuntament, com a institució, nodreix a cadascun dels partits amb representació al consistori d'un funcionari perquè realitzi aquesta feina, i ho fan recorrent a la plantilla municipal.

Tot i que des de l'Ajuntament ja es va emetre un informe desfavorable sobre la petició de la portaveu nacionalista, @Victòria Forns, tot assegurant que ampliar el nomenament d'aquesta persona sense que hagi superat cap procés selectiu, no és respectuós amb els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, i que, fins i tot, es va instar el grup de CiU a que proposessin un dels noms que figuraven en la llista de la borsa de treball, finalment no s'ha complert.

Malgrat que es tracta d'un incompliment i l'advertiment per part de la mateixa Casa de la Vila, la intermediació de l'alcalde, @Josep Fèlix Ballesteros, ho ha fet possible. El batlle ha donat el vistiplau a la urgència exposada per CiU i ha accedit a que es prorrogui el nomenament de l'auxiliar d'administració que CiU havia demanat, ignorant el llistat d'aspirants (hi ha més de 60 persones) que s'han guanyat el dret a ser escollits després d'un procés selectiu.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar