loader
menu

CIUTAT

Un llamp fa emmudir les campanes de la Catedral de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 13 de setembre de 2016

Les campanes de la Catedral de Tarragona no dónen els quarts ni les hores des de la matinada del passat dissabte. El sistema domòtic de la Basílica tampoc no funciona del tot bé, alguns llums i alguns telèfons fallen i la connexió a internet tampoc no és bona.

Foto: tinet.cat

La causa és un llamp que va caure just damunt de la Catedral i que va causar avaries en el sistema elèctric de funcionament de les campanes. "Els que estaven aquí asseguren que van sentir un llamp molt fort", ha explicat al Circ el Canonge Obrer de la Catedral, Joaquim Gras. En espera de l'informe amb els danys, el Canonge ha assegurat que "es va cremar part de la instal·lació i ara estem a l'espera que vingui un pèrit de l'asseguradora".

En els 6 anys que Gras porta com a Canonge Obrer (responsable del manteniment de la Catedral) les campanes no havien estat aturades tant de temps. "Cada cop que hi ha tempesta passa alguna cosa, però només saltava el diferencial, o algun cop havia fallat el mecanisme".

Tot i que a la Catedral ja hi ha instal·lat un parallamps, el mateix Canonge té dubtes sobre la seva viabilitat: "La culpa potser és del parallamps, perquè està just al costat d'una de les campanes". L'avaria, però, no ha tingut la mateixa afectació a tot el temple. El sistema de so de les campanes de l'interior sí funciona amb normalitat.

No es poden fer funcionar manualment

L'avaria ha tingut lloc a pocs dies de l'inici de la Festa Major de Santa Tecla. El Canonge Obrer confia que les campanes de la Catedral puguin tornar a sonar en els propers dies. De manera manual, però, les campanes no es poden fer sonar perquè "no hi ha sistema de corda".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar