loader
menu

CIUTAT

L'Audiència de TGN ordena reobrir novament el cas que investiga els efectes de la indústria química en el semen dels tarragonins

El Circ Ciutat dijous, 15 de setembre de 2016

El cas que investigava la possible relació entre la mala qualitat del semen dels tarragonins i la contaminació ambiental a causa de la indústria química es reobre. Així ho indica una interlocutòria dictada per l’Audiència de Tarragona que estima el recurs del Ministeri Fiscal i acorda reobrir la causa que instruïa el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona.

Una imatge d'una de les darreres fuites, al polígon químic sud de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

En el seu escrit, l'Audiència de Tarragona entèn que la clausura del cas, arxivada ja dues vegades, la última al setembre de 2015, va ser "precipitada". "Hi ha línies d'investigació encara no explorades pel jutge que permetrien determinar la participació d'empreses i persones en els fets que són objecte de la investigació".

Per això, l'Audiència insta al Departament de Medi Ambient "perquè informi, en funció de les dades disponibles, dels noms de les empreses i de les persones que produeixen més volum de distribuïdors endocrins".

Arxivat per últim cop ara fa un any

Ara fa tot just un any, el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona va decidir arxivar el cas perquè no existia "cap autor conegut contra qui dirigir aquest procés".

La Guàrdia Civil havia identificat unes 180 empreses del territori que emeten diferents substàncies que podrien incidir en la fertilitat masculina, tot i que el magistrat va reconèixer que això no li permetia imputar penalment a cap persona concreta.

La Guàrdia Civil no va poder concretar quin volum de residus ni tampoc va poder sintetitzar en un llistat les cinc companyies que haurien emès més quantitat de producte contaminant al medi ambient.

Denúncia de l'Escurçó de l'any 2010

L'organització ecologista l'Escurçó va presentar una denúncia als jutjats l'any 2010 en què es demanava investigar les causes d'aquesta mala qualitat del semen dels tarragonins. L'entitat demanava conèixer si la indústria química de la zona podia ser el factor principal d'aquesta disfunció i, si això fos així, poder demandar a les empreses responsables.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar