loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Detingut per excés de festa i de batucada

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 16 de setembre de 2016

L'excés de festa, i sobretot d'alcohol, durant la primera nit de Santa Tecla va acabar amb un aldarull múltiple a la plaça dels Sedassos, amb presència de vàries patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, i amb una persona detinguda, la responsable de la batucada improvisada que havia despertat i que molestava els veïns de la zona. La detenció és per un presumpte delicte de desordres públics i resistència, desobediència als agents de l’autoritat.

Una imatge de la plaça dels Sedassos. Foto: cedida

Els incidents van tenir lloc el passat dijous 15 de setembre, en acabar precisament la 'marató' de bars, un acte no inclòs dins de la programació oficial de Santa Tecla. La festa havia acabat a Cós del Bou a les 12 de la nit, tot i que a 3/4 d'1 la policia local de TGN va rebre l’avís de molèsties continuades a la plaça dels Sedassos, per la presència de nombroses persones a la via pública, que es trobaven consumint begudes alcohòliques i realitzant les seves necessitats en les immediacions de les portes dels establiments.

Les persones congregades havien iniciat una xaranga no autoritzada i es van rebre nombroses trucades telefòniques de ciutadans afectats.

Una dotació de la Urbana es va desplaçar per comprovar els fets i donat el número de persones es van comissionar 4 dotacions més. Al lloc hi havia unes 70 persones al voltant d’un grup més reduït tocant diversos instruments, entre ells timbals. En un primer moment, una dotació va demanar que cessés la música i van demanar parlar amb la persona responsable de l’activitat. Es va identificar un home com a responsable que en ser requerit va facilitar un número de DNI erroni i de l’autorització de l’activitat va contestar que no en tenia.

El responsable va ser informat que s’havien rebut nombroses queixes veïnals i al no tenir autorització, els agents van demanar-li que deixessin de tocar i no es procediria a formalitzar denúncia, tal i com recull l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. L’identificat va explicar que accedia al requeriment de no tocar, però que es quedarien al lloc.

Més soroll, més aldarulls i detenció

La música i el soroll van continuar, ja que el grup de persones reclamava que seguissin tocant, i el responsable va reprendre la música. Això va provocar que els presents, amb ganes de festa, comencessin a cridar i increpar els agents. Els agents van demanar al responsable que els acompanyés fora de la plaça, per procedir a la seva identificació i formalitzar la corresponent denúncia per alteració de l’ordre. El responsable es va negar a acompanyar els agents i va ser portat pels agents oferint resistència, fet va provocar una nova escridassada de xiulets i insults cap als agents.

En ser identificat i denunciat, va ser advertit que si continuava es podrien instruir diligències judicials. Les persones que estaven es van acostar al jove, fet que va obligar als agents a fer un cordó seguretat i sol·licitar reforços a CME que van acudir amb una dotació. L’identificat continuava amb la seva actitud desafiant i aixecant les mans creuades cap als congregats, que va provocar una nova alteració. Per tot l’exposat es va procedir a la seva detenció per un presumpte delicte de desordres públics i resistència, desobediència als agents de l’autoritat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar