loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Síndic recomana a l'Ajuntament de TGN que tingui cura amb el soroll a la Part Alta

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 16 de setembre de 2016

Casualitats, o no, l'endemà de l'inici de la festa major de Santa Tecla, el Síndic de Greuges ha emès una resolució en què recomana a l'Ajuntament de Tarragona que analitzi "acuradament" l'impacte acústic de les activitats extraordinàries que autoritzi a la Part Alta.

Una imatge de la Revetlla remullada de Sant Magí. Foto: blog.pasucat.cat

En resposta a la carta enviada el desembre de l'any passat per la tarragonina Carme Badia, una de les impulsores de la plataforma 'Farts de soroll', en què adjuntava 230 signatures, el defensor del Poble, en versió catalana, ha defensat el dret al descans davant molèsties acústiques ocasionades per activitats nocturnes de caràcter festiu.

En la carta, que trobareu en un document adjunt, el problema que exposaven els veïns del nucli antic tarragoní és que durant les festes majors la majoria d'actes es concentren al barri de la Part Alta, en carrers habitats, a l'aire lliure i amb un volum de soroll molt elevat, sobretot durant les nits.

Rafael Ribó insta el consistori tarragoní a que l'informi sobre les actuacions concretes que finalment porti a terme per minimitzar les molèsties als veïns, i també del seu resultat.

Des de l'Oficina del Síndic han explicat que l'Ajuntament de TGN ja els havia avançat que estaven treballant en diverses possibles mesures, com ara la limitació horària de les activitats i la supervisió estricta de la Guàrdia Urbana per assegurar el compliment d'aquests horaris.

Redistribució de les activitats cap a altres zones de la ciutat

Enmig del debat etern de si part de la festa s'hauria de traslladar als barris, el Síndic recorda que des de l'Ajuntament de Tarragona estaven estudiant la possibilitat d'anar redistribuint progressivament les activitats a altres zones de la ciutat. També que es plantejaven l'opció de mantenir reunions prèvies amb els organitzadors de les activitats per acordar la ubicació i el volum dels altaveus.

L'Informe del Síndic també destaca que el dret al medi ambient adequat implica el dret a viure sense sorolls. Per donar compliment a aquest dret, considera que l’Administració ha d'adoptar un paper més actiu i contundent. Cal que dugui a terme una actuació inspectora continuada i eficaç per detectar els focus problemàtics amb agilitat i perquè no es cronifiquin les molèsties. També recomana que s’adoptin mesures que no impliquin únicament sancionar.


Documents

Carta _Síndic_Farts de Soroll


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar