loader
menu

CIUTAT

TGN congela els impostos i les taxes municipals per tercer any consecutiu

El Circ Ciutat dimarts, 20 de setembre de 2016

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit tornar congelar els impostos i taxes municipals, i ho farà per tercer any consecutiu. D'aquesta manera, el temut Impost de Béns Immobles, l'IBI (en el seu tram municipal), la recollida d’escombraries, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE, l’aigua i el clavegueram, així com la resta de taxes, no variaran les seves tarifes. Les llicències d’obres i d’obertura d’establiments, les cèl·lules d’habitabilitat i de primera ocupació també es mantindran. Aquesta mesura està destinada a afavorir l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball.

Foto: circdetarragona.com

També es manté la bonificació aplicada als ciutadans que facin efectius el pagament dels tributs de forma avançada, en concret, el mes de febrer. Es mantindrà el pagament avançat amb una bonificació del 2,5% pels contribuents que s’acollin. També es mantindrà el pagament fraccionat en deu mensualitats.

Pel que a l’impost de vehicles s’incrementa la bonificació als vehicles híbrids que passa del 50 al 70%. És a dir, s’elimina la bonificació lineal que fins ara existia. A partir d’ara els de més alta cilindrada i que, per tant contaminen més, eliminen la bonificació lineal del 50% que s’aplicava a tots els vehicles.

“Hem fet un esforç molt important per contenir la despesa corrent, per aquest motiu ara podem congelar impostos i taxes. Per exemple, el servei de recollida d’escombraries no augmentarà”, ha defensat el conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Bonificacions fiscals per fomentar l’ocupació

El consistori tarragoní també incrementa les bonificacions fiscals als tributs de l’IBI a 5 anys i l’ICIO es manté amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. “Es tracta de mesures que afavoreixen la contractació de treballadors indefinits, en un moment en el que cal fomentar l’ocupació”, afegeix Pau Pérez.

100.000 euros en ajuts

L’Ajuntament de Tarragona destinarà 100.000 euros per ajudar a les famílies tarragonines amb escassa capacitat econòmica per fer front a les despeses bàsiques de la llar. En concret, 1.088 famílies han sol·licitat un ajut. Enguany, com a novetat es destinaran 20.000 euros més a la convocatòria dels ajuts socials a l’impost de béns immobles en supòsits de transmissions de l’habitatge habitual per execució hipotecària o dació en pagament. Aquesta convocatòria està oberta fins a finals d’any.

Finalment, un any més es dota de més diners el Fons Socials d’Ematsa fins a situar-lo en 95.000 euros que estan destinats a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. 300 famílies es beneficiaran enguany d’aquest ajut.

Complint el pla d’ajust econòmic

Pérez recorda que “s’està complint de manera estricta el Pla d’ajust econòmic aprovat per l’Ajuntament de Tarragona el passat 30 de març de 2012, que va ser informat favorablement pel Ministeri d’ Economia i Hisenda”. En el Pla hi figuren el conjunt de mesures a adoptar, tant referents a ingressos com a despeses, així com altres mesures per a l’elaboració dels pressupostos, durant els propers 10 anys, amb la finalitat de garantir l’estabilitat pressupostària.

Crítiques de la CUP i de Convergència

El portaveu de CDC al Consistori, Albert Abelló, ha qualificat “d’insuficient i poc valenta” el fet que l’equip de govern (PSC-PP) hagi decidit tornar a congelar els impostos i taxes municipals. “Ningú recorda que en la passada legislatura el mateix equip de govern va sotmetre als tarragonins a una injusta i abusiva pujada d’impostos?”, pregunta Abelló, que ha posat d’exemple l’IBI, impost que l’any 2012 va pujar un 10% i que va tornar a incrementar un 9,5% el 2013. “Els impostos no s’han de congelar, s’han d’abaixar”, ha manifestat el Portaveu de CDC.

Per la seva banda, la CUP de Tarragona lamenta que «un any més, no serà possible millorar les ordenances fiscals en el sentit que els més rics paguin més, perquè els més pobres puguin pagar menys».


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar