loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El debat sobre el trasllat de la festa major als barris arribarà al ple de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 21 de setembre de 2016

El debat etern sobre si s'ha de traslladar o no part de la festa major als barris arribarà al ple de l'Ajuntament de Tarragona. Serà en la sessió ordinària del proper 30 de setembre, en la qual ICV i la CUP donaran suport a una moció entrada a registre per Podem Tarragona. El document ha estat treballat pel Cercle Podem Tarragona Barris i compta també amb el suport de diverses associacions veïnals.

El Ball d'en Serrallonga Petit, durant la Cercavila de la Santa Tecla Petita, al carrer Major. Foto: circdetarragona.com

La moció persegueix 'cosir' els barris de la ciutat a través de la cultura i dels actes festius. "Aquest treball representa una reivindicació dels barris per a descentralitzar les festes, com a un primer pas per aconseguir cohesió amb la ciutat a través de la participació ciutadana i la cultura", manifesten des de Podem, qui recorda que, segons dades del padró municipal de 2015, el 52,5 per cent de la població de TGN resideix als barris.

"Amb aquest acte pretenem dir el qué. El com, ho haurà de dir la ciutadania a través dels espais i les eines que l'Ajuntament pot facilitar", apunten des del Cercle Podem Tarragona Barris, que lamenten que la amb la centralització dels actes de la festa major es "visibilitza la fractura".

"Des d'una perspectiva d'inclusió social, cal corregir aquesta situació i fer que els barris també siguin protagonistes de les festes", indiquen des de Podem, que consideren que aconseguir la descentralització "és una qüestió de justícia amb els barris".

A part de demanar la descentralització de la festa, en la moció també es demanen que es doni suport al petit i mitjà comerç dels barris i que s'impulsin alternatives festives i culturals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar