loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Hi ha brutícia durant Santa Tecla?

Joan Castell Cultura i patrimoni dijous, 22 de setembre de 2016

És evident que amb milers de persones gaudint de les Festes in situ és difícil mantenir els carrers de la ciutat en perfectes condicions. L'Ajuntament de Tarragona defensa el desplegament de neteja d'aquests dies de Festa Major, mentre que col·lectius i ciutadans reclamen més esforços per tenir una Santa Tecla neta.

Les imatges de brutícia durant la nit teclera. Foto: Farts de Soroll

El dispositiu de neteja per Santa Tecla. Font: Ajuntament de Tarragona

Gots buits, llaunes, pixades i tot tipus de papers conviuen amb els que volen viure la Santa Tecla de nit. La imatge dels carrers de la Part Alta plens de brutícia és una constant durant les festes en horari nocturn. També per Sant Magí. És impossible, asseguren des de l'Ajuntament, mantenir un dispositiu de neteja les 24 hores. "Clar que la gent embruta, però a les 8h del matí ja està tot net i la ciutat està llesta per a un nou dia". Així de contundent es mostra la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, qui confessa estar "contenta i satisfeta pel dispositiu de neteja. Tenim poques queixes".

Però el cert és que la brutícia està molt present en el dia a dia de les Festes. Millor dit. A la nit. Marc Suanes, un dels portaveus de la Plataforma Farts de Sorolls, explica que "la Part Alta és un barri molt petit. La gran concentració d'actes ja genera aquesta brutícia. Hem de valorar la nostra educació, el civisme i el model de festes que volem".

El Marc afirma que "el passat divendres i dissabte la situació dels carrers era patètica. Hi havia restes de festa per tot arreu bàsicament perquè és impossible netejar-ho tot". La regidora de Medi Ambient es defensa afirmant que "si fem la fotografia a les 5 del matí, trobarem brutícia, però si la fem a les 6h o a les 8h ja no n'hi ha". El dispositiu de neteja de l'Ajuntament de Tarragona és el següent:

Els pixats, un altre tema calent

"Els portables són insuficients. Estan sempre vessant i en determinats carrers es fa impossible caminar per la pudor" explica el Marc Suanes. Des de l'Ajuntament ens comenten que per aquestes festes hi ha instal·lats 25 cabines, 14 adaptades i 17 urinaris.

"No volem passar el marron a altres barris, però si això estigués diversificat..." Així sentencia el Marc Suanes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar