loader
menu

CIUTAT

TGN activarà un protocol de seguretat per evitar conductes sexistes la vigília de Santa Tecla

El Circ Ciutat dimecres, 21 de setembre de 2016

La nit de la vigília de Santa Tecla és, possiblement, la que concentra més gent als carrers durant tot l'any. En el marc de la campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci nocturn, 'Respecta'm', l’Ajuntament de Tarragona activarà un protocol d'atenció coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos i el Komando NitsQ la nit del 22 al 23 de setembre.

Foto: Servei de Prevenció de les Adiccions.

Foto: circdetarragona.com

L'objectiu és atendre les possibles conductes sexistes que es puguin produir durant una nit en què hi ha actes fins ben entrada la matinada. Segons el consistori tarragoní, es tracta d'una iniciativa pionera a tot el País que busca donar resposta a aquest tipus d’abusos de baixa intensitat.

Hi haurà un dispositiu fix al Camp de Mart on estaran membres de Som.nit i de Komando Nits Q a on els joves es podran dirigir per qualsevol dificultat o qüestió relacionada amb drogues i conductes sexistes. A més, membres del Komando NitsQ treballaran de manera itinerant per la Plaça de la Font, Plaça del Rei i del Fòrum on facilitaran informació sobre el consum responsable d’alcohol, els riscos del consum de drogues i la prevenció de les conductes sexistes.

Unitat mòbil de recollida de denúncies

També, hi haurà una unitat mòbil de recollida de denúncies a la Rambla vella, a l'alçada del carrer Sant Agustí. Durant el concert del Flaixtival es projectaran els vídeos, frases de la campanya Respecta'm i el telèfon d'atenció directa per assetjament sexual -Telefon: 622 020 297- , de manera que la gent que es trobi amb aquestes situacions o vulgui denunciar que ha vist alguna d'aquestes situacions pugui enviar un whatsapp o trucar al telèfon i des d'allí s'iniciaran les actuacions oportunes en funció de la incidència reportada.

'Respecta'm', és una campanya de prevenció de conductes sexistes en l'oci de la ciutat, especialment en contextos festius i nocturns, i que va agafar ressò durant les passades festes de Sant Magí, quan una jove tarragonina va denunciar que dos nois l'havien assetjament sexualment.

Els principals objectius de la campanya són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l'assetjament i apoderar les dones i el seu entorn a que denunciïn i sancionin aquest tipus de conductes sexistes. D'aquesta manera es vol actuar davant de pràctiques sexistes quotidianes que en molts casos s'entenen com a comportaments naturals i sobre els quals no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori: comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits, acorralaments o insistències davant d'una negativa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar