loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Àliga es rebel·la contra els Jocs del 2017

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 22 de setembre de 2016

Les festes de Santa Tecla han arribat al seu punt més àlgid. Com cada any, la Baixada de l'Àliga ha aplegat milers de persones en un dels actes més multitudinaris i alhora icònics de la festa major tarragonina. Per això, i d'acord amb el caràcter festiu però també reivindicatiu de l'Àliga i dels seus portants, l'element del Bestiari de Tarragona ha aprofitat la cita per a enviar un missatge crític a l'Ajuntament, i en clau Jocs del 2017.

TGN entra en l'epicentre de Santa Tecla en la jornada més multitudinària de totes les festes

En aquesta ocasió, l’Àliga ha volgut denunciar l’abusiva proposta presentada per part de la constructora Santa Gadea a l’Ajuntament per gestionar les instal·lacions de l’Anella Mediterrània que han d’acollir les proves dels Jocs del Mediterrani que es celebraran a la ciutat el proper juny de 2017.

L’Àliga ha baixat les escales guarnida amb unes cadenes que simbolitzen el lligam econòmic que significarà per a la ciutat acceptar la proposta d’aquesta empresa. D’altra banda, al pit de la l’Àliga ha lluit una moneda de dos euros amb el nom de Santa Gadea, en referència a la polèmica proposta, que obligaria a l'Ajuntament a abonar un cànon anual de 2,5 ME durant 40 anys.

La Mulassa també ha aprofitat la Baixada per criticar les conductes sexistes. Als fardons lluïa dos cartells on es podia llegir "No és No", en al·lusió a la campanya Respecta'm. També mostrava una estelada. Abans havien baixat els Gegants Vells, i l'últim element oficial del Seguici en completar la Baixada ha estat el Lleó.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar