loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove s'emporta la glòria per Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 23 de setembre de 2016

La Diada Castellera de Santa Tecla ha estat una jornada de contrastos. D'entre les dues colles grans, la Colla Jove de Tarragona n'ha sortit reforçada i encoratjada amb vistes al Concurs gràcies al 3d9 amb folre i agulla que han aconseguit carregar en segona ronda. Fins ara només l'havia descarregat Vilafranca i l'altra colla en carregar-lo havien estat els Minyons de Terrasa.

Decebedora actuació dels Xiquets de Tarragona. SPiSP ha tornat a fer la tripleta de 8 i confirma la progressió.

Nova fita històrica, doncs, per a la colla lila, que ha completat la Diada teclera amb el seu castell bandera, el 5d9f, que ha descarregat per cinquena vegada aquesta temporada i per 19è cop en la seva història en primera ronda. En tercera, els del Cós del Bou també han descarregat el 9d8; amb el qual han fet la millor Diada de Santa Tecla de la història, sense els pilars.

3d9fp de la Colla Jove de Tarragona. Foto: @salvigrau

5d9f de la Colla Jove de Tarragona. Foto: @jovedetarragona

9d8 de la Colla Jove de Tarragona. Foto: @jovedetarragona

3d8 dels Xiquets de TGN. Foto: @santateclatgn

4d8 dels Xiquets de TGN. Foto: @santateclatgn

2d7 dels Castellers de SPiSP. Foto: @monicalabart

4d7 dels Castellers de SPiSP. Foto: @santateclatgn

3d7 dels Xiquets del Serrallo. Foto: @santateclatgn

Els Xiquets de Tarragona han tingut actuació decebedora, molt per sota de les previsions, i tanquen una Tecla per oblidar. El 3d9 amb folre de la primera ronda s'ha quedat en intent. Problemes amb l''acotxadora han provocat que el castell fes llenya i, de retruc, minés la moral dels matalassers. En segona ronda, 4d8 sense problemes i un 3d8 en tercera. Els del carrer Santa Anna han renunciat a fer castells en quarta ronda.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han tornat a fer una Diada de Santa Tecla per emmarcar amb la tercera tripleta de 8 de la seva història, i que confirma la progressió de la colla capitanejada per David Lobo. 2d7 (el 9è de la temporada) en primera ronda i dos castells que han descarregat per tercera vegada en la seva història. En segona ronda, el 3d8 en la segona i després d'un intent desmuntat, el 4d8 en quarta ronda.

Els Xiquets del Serrallo tampoc han estat gens fins i la indecisió de la canalla els ha condicionat i els ha allunyat dels seus objectius. Dos intents desmuntats del 5d7 i del 5d7 amb agulla, en primera i segona ronda, respectivament, han trastocat els plans de la colla marinera. 3d7 amb agulla i 3d7 han estat els dos castells dels serrallencs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar