loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Braç de Santa Tecla no espera ningú i entra tot sol a la Catedral

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 23 de setembre de 2016

La pluja, combinada amb la falta d'organització i un excés de precipitació, han acabat deslluint la Professó del Braç de Santa Tecla, l'acte més solemne de tota la festa major de Tarragona. La Relíquia ha arribat a la Catedral, gairebé quaranta minuts després de sortir-hi i de mullar-se, a les 20.40h, però no ha fet l'entrada tal com estableix el protocol tecler.

Foto: @santateclatgn

Enguany no hi hagut pèls de punta, ni emoció, ni música, ni foto per al record. Res de res. Silenci. Al Pla de la Seu no hi havia cap colla fent pilars, no hi havia les bèsties ni tots els grups de foc, i els balls i la resta d'entitats i elements del Seguici Popular encara tombaven per la Part Alta després d'una primera hora de processó en què no ha calgut obrir el paraigua.

L'únic 'acompanyant' del Braç en el seu retorn a la Basílica ha estat l'or i pell, una mena de confetti daurat que s'ha llençat al Pla de la Seu mentre els portants del Braç feien via per retornar la Relíquia al seu lloc. A dins del temple, l'Àliga, la Cucafera i la Mulassa, entre d'altres, ja havien trobat aixopluc, tot i que a molts més elements del Seguici la tempesta els havia enganxat a mig recorregut i havien anat a buscar refugi. El local dels Xiquets ha arrecerat de la pluja alguns elements.

El caos regnava. Algun grup de foc que ja havia arribat al Pla de la Seu havia començat a actuar, encara que el Braç ja era dins i, sense la Relíquia, la seva actuació ja no tenia sentit. Segons ha pogut saber El Circ, des de l'organització s'ha enviat un SMS a tots els participants en la professó on els recomanaven que fessin via, però sense avisar-los que el Braç entraria sense ningú: "Demanem al Seguici i colles castelleres que vagin directament al Pla de la Seu pel recorregut més ràpid. Es farà l'entrada del Braç tan aviat com es pugui".

Més que aviat, ha estat fulgurant, i a més, amb les autoritats per davant. Tot plegat s'hauria d'entendre com una falta de respecte cap a totes les entitats que formen el Seguici Popular de Tarragona. Alguns dels seus integrants ja han penjat les seves queixes a les xarxes socials, on recriminen a l'organització que no els esperessin.

En el seu compte de twitter, la regidora de Festes, Begoña Floría, ha passat per alt que s'havien saltat el protocol i ha celebrat que el Braç hagi arribat a la Catedral. No ha utilitzat el verb entrar, sinó arribar. "La pluja no ha estat impediment. El braç ha arribat a la catedral. Emoció. Visca Tarragona". En el perfil oficial de les festes a twitter (@santateclatgn) també s'han referit a l'arribada del Braç, i no a l'entrada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar